Haberler

ABD Ordu Sözcüsünden İran'a Suçlama

Irak'taki ABD Ordu Sözcüsü Tuğamiral Greg Smith, Terör Hücrelerini Hedef Alan Operasyonlarda Çok Sayıda İran Yapımı Silah ve Mühimmat Ele Geçirdiklerini İddia Etti.

Irak'taki ABD Ordu Sözcüsü Tuğamiral Greg Smith, terör hücrelerini hedef alan operasyonlarda çok sayıda İran yapımı silah ve mühimmat ele geçirdiklerini iddia etti.

Bağdat'ta ABD kontrolündeki Yeşil Bölge'de bulunan Amerikan karargahında bir basın toplantısı düzenleyen Tuğamiral Greg Smith, El Sud bölgesinde ABD güçlerince gerçekleştirilen operasyonlarda bir El Kaide liderinin ölü olarak ele geçirildiğini söyledi. Toplantıda Irak genelinde devam eden operasyonları değerlendiren Smith, "El Sud'da 47 terörist yakalandı. Irak'ın kuzeyindeki Musul kentinde aldığımız istihbarat doğrultusunda gerçekleştirdiğimiz baskınlarda da yola döşenmek üzere hazırlanmış birçok

patlayıcı madde ele geçirdik. Operasyonlarımız başarıyla devam ediyor. Bunun en iyi kanıtı güvenliğin iyiye gitmesi. Ayrıca halktan aldığımız istihbaratlar doğrultusunda Bağdat merkezinde birçok silah ve mühimmat ele geçirdik. Bu sayede gerçekleşecek saldırıların önüne geçmiş olduk" dedi.

İran'ın Irak'taki milislere mühimmat yardımı yaptığını iddia eden Smith, "Operasyonlar sonucunda ele geçirdiğimiz mühimmat ve silahların tamamının İran menşeli olduğunu tespit ettik. İran hükümeti bugüne kadar verdiği hiçbir sözü tutmadı" diye konuştu.

Smith, Irak'taki teröristlerin saldırı şekillerini değiştirdiğine de işaret ederek, "Saldırılara son zamanlarda kadınlar da alet ediliyor. Araştırmalarımız, teröristlerin maddi destek aldığını doğrular nitelikte. Verilen maddi destekle mühimmat ve silah alımı yapılıyor. Meydana gelen bombalı saldırıların çoğu, kadınlar tarafından gerçekleştirildi" şeklinde konuştu.

(AR-CY-CY-CC-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title