Haberler

ABD'nin Sudan Özel Elçisi Rıchard Wıllıamson Sudan'da

ABD'nin Sudan Özel Elçisi Richard Williamson Bugün Sudan'a Gelerek Sudanlı Yetkililerle Görüştü.

ABD'nin Sudan Özel Elçisi Richard Williamson bugün Sudan'a gelerek Sudanlı yetkililerle görüştü.

Sudan'ın başkenti Hartum'a gelen Özel Elçi Williamson, Sudan ile Amerika arasındaki ilişkileri düzeltmeye yönelik Sudanlı yetkililerle görüşmelerde bulundu. Sudan'ın Amerikan İlişkilerini Geliştirmekten Sorumlu Temsilcisi Abdülbasit Senosi ile bir araya gelen Williamson'un, görüşmede iki ülke arasındaki ilişkilerin iyileştirilmesini ele aldığı bildirildi. Görüşme sonrası basın mensuplarına kısa bir açıklama yapan Williamson, "Tekrar Hartum'da bulunmaktan duyduğum memnuniyeti ifade etmek isterim.

Görüşmelerimizde Sudan Hükümeti'nin liderlerini de içeren bazı önemli siyasi kişilerle görüş alışverişinde bulunma fırsatı bulduk. Ayrıca Cumhurbaşkanı 1. Yardımcısı Salva Kiir ile görüşmeyi umuyorum ve belki Abbiey bölgesini de ziyaret edebilirim. Yoğun ve verimli birkaç gün geçireceğimi umuyorum. Son olarak Sudan Hükümeti'ne ve liderlerine, gösterdiği misafirperverlikten ve bana ayırdıkları zamandan dolayı teşekkür ederim" diye konuştu.

Richard Williamson'un Sudan ziyareti sırasında ülkede yaşanan çatışmaların önüne geçilmesine yönelik Sudan Hükümeti'ne politik baskı yapacağı iddia edildi.

(HD-OYK-OYK-ÖZ-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title