Haberler

ABD'nin Pyd/pkk'ya Silah Verme Kararı

Bağımsız Balıkesir Milletvekil İsmail Ok, ABD'nin terör örgütü PYD/PKK'ya silah verme kararının, sözde müttefik bir ülkenin, Türkiye'ye tehdit oluşturan bir terör örgütüne silah yardımının ötesinde yeni tehdit ve tehlikelerin bir başlangıcı olduğunu söyledi.

Bağımsız Balıkesir Milletvekil İsmail Ok, ABD'nin terör örgütü PYD/ Pkk'ya silah verme kararının, sözde müttefik bir ülkenin, Türkiye'ye tehdit oluşturan bir terör örgütüne silah yardımının ötesinde yeni tehdit ve tehlikelerin bir başlangıcı olduğunu söyledi.

Ok, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, 14 Mayıs'ta, Dünya Çiftçiler Günü'nün kutlandığını anımsatarak, "AKP'nin 15 yıllık iktidarında en zor günlerini yaşamakta olan Türk çiftçisi bugün yaşam mücadelesi vermektedir. Tabiri caizse can çekişmektedir." ifadesini kullandı.

Çiftçi Kayıt Sistemi'ne kayıtlı çiftçi sayısının 2,8 milyondan 2,2 milyona düştüğüne dikkati çeken Ok, çiftçinin 3 milyon hektar araziyi işlemekten vazgeçtiğini belirtti.

"Geçmişte kendini doyuran 7 dünya devletinden biri olmakla övünen Türkiye, bugün saman dahil olmak üzere birçok temel tarımsal ürünleri ithal eder hale gelmiştir." değerlendirmesinde bulunan Ok, son verilere göre Türkiye'nin 126 ülkeden 133 çeşit meyve ve sebze ithal ettiğini söyledi.

ABD'nin terör örgütü PYD/PKK'ya silah verme kararına da değinen Ok, "Bu durum, sözde müttefik bir ülkenin Türkiye'ye tehdit oluşturan bir terör örgütüne silah yardımının ötesinde yeni tehdit ve tehlikelerin bir başlangıcıdır." diye konuştu.

"Buna tepki göstermesi gereken hükümetin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, gelişmeleri tasdik eder gibi sessizce izlediklerini" iddia eden Ok, şu soruları yöneltti:

"Genelkurmay Başkanı ve MİT Müsteşarı, Amerika'ya niye gönderilmiştir? Bu ziyaretlerin amacı sadece Reza Zarrab'la ilgili midir? Reza Zarrab'ın Amerika'da görülen davasındaki bazı gelişmelerin önüne geçmek için PYD'ye silah verilmesine göz mü yumuldu? Devletin en kritik görevlerinde bulunan kişilerin tam da Amerika'da iken, temasları esnasında PYD'ye silah yardımının ABD'de onaylanması bir tesadüf müdür?"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı'nın tahliyesini de eleştiren Ok, "Hukukun olmadığı bir yerde adalet, adaletin olmadığı yerde ise devlet yoktur. Bu süreç çok tehlikeli bir süreçtir. Hukukun olmadığı bir yerde huzur, barış ve ekonomi de olmaz. Hükümet derhal yargıdan elini çekmelidir." dedi.

Öte yandan, "bazı meczupların, Atatürk'ün ailesine ve namusuna dil uzatma cüretini gösterdiklerini" kaydeden Ok, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kurucusu, Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ailesine ve namusuna dil uzatan rezilleri konuşmaya bile gerek yoktur. Bu soysuzlar, bu cesareti kim ya da kimlerden almaktadırlar? Bütün mesele bunlara destek verenlerin ve kurumların deşifre edilmesi ve hukuk önünde bunun hesabının sorulmasıdır." diye konuştu.

Kaynak: AA / Politika

Amerika Birleşik Devletleri Balıkesir PKK Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title