Haberler

ABD'nin Küresel Casusluk Faaliyetleri

Almanya İçişleri Bakanı Maiziere: ''Alman güvenlik kurumlarının ABD ile birlikte çalışması, Almanya’nın güvenliği için büyük önem taşıyor''

Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, Almanya'nın güvenlik konusunda ABD ile birlikte çalışmasının Almanya'nın güvenliği için önemli olduğunu söyledi.

Maiziere, "Rheinische Post" gazetesine yaptığı açıklamada, Federal Meclis'te ABD Ulusal Güvenlik Kurumu'nun (NSA) Almanya'da yaptığı dinlemeler ilişkin olarak kurulan araştırma komisyonu üyelerinin, Almanya-Amerikan ilişkilerinin öneminin bilincinde olmalarını istedi.

Komisyonda kendilerine yöneltilecek sorulara düzgün şekilde cevap vereceklerini ifade eden Maiziere, ancak yabancı partnerlere yönelik soruların tamamıyla yanıt bulacağını tahmin etmediğini, bundan dolayı Amerikalıların bilgi verme konusunda beklentisinin çok fazla olmadığını kaydetti.

"Alman güvenlik kurumlarının ABD ile birlikte çalışması, Almanya'nın güvenliği için büyük önem taşıyor" diyen Maiziere, komisyonun çalışmalarının bu işbirliğinin zedelenmesine katkı sağlaması durumunda, daha fazla bilgiye ulaşılması değil, Almanya dışında görev yapan askerlerin, polislerin, elçiliklerin ve ülkenin güvenliğine zarar getirebileceğini kaydetti.

Maiziere, bundan dolayı NSA Araştırma Komisyonu'nda yer alan üyelerin bu büyük sorumluluğun bilincinde olmaları gerektiğini ifade etti.

Federal Meclis'te perşembe günü kurulan ve nisan ayında çalışmalara başlayacak olan komisyonda, NSA'nın Almanya'daki dinleme faaliyetleri araştırılacak.

Eski sistem analisti Edward Snowden'ın geçen yılın ortalarında basına sızdırdığı belgelerle NSA'nın dünya genelindeki dinleme faaliyetleri ortaya çıkmış, Snowden'ın ifşa ettiği belgelerde NSA'nın Alman vatandaşlarını ve siyasetçilerini dinlediği iddia edilmişti. - Berlin

Kaynak: AA / Güncel

Thomas de Maiziere Edward Snowden Almanya Politika Güncel Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title