Haberler

ABD'nin Irak İşgali, Meşaleli Yürüyüşle Protesto Edildi

Aralarında Disk, Kesk ve TMMOB'un Bulunduğu 9 Emek Örgütü, 4. Yıldönümünde ABD'nin Irak'ı İşgalini, Taksim Meydanı'ndan İnönü Stadyumu'nun Önüne Kadar Meşalelerle Yürüyerek Protesto Etti.

ABD'nin 20 Mart 2003'te Irak'ı işgal edişi, 4. yıldönümünde Taksim'de düzenlenen gösterilerle protesto edildi.

Aralarında DİSK, KESK VE TMMOB'un bulunduğu 9 emek örgütü, ABD'nin Irak'ı işgal edişinin 4. yıldönümü dolayısıyla Taksim Meydanı'ndan Dolmbahçe'ye meşaleli protesto yürüyüşü gerçekleştirdi. Taksim Gezi Parkı'nda toplanan yaklaşık bin kişi, ellerinde "Irak'ta Savaşa ve İşgale Dur De" pankartları ile ABD'nin Irak işgalini protesto etti. Çevik Kuvvet ekiplerinin Taksim Gezi Parkı'nda aldığı geniş güvenlik önlemleri dikkat çekti.

Ellerindeki meşalelerle Dolmabahçe'ye yürümek isteyen grup ile güvenlik güçleri arasında uzun süren görşmeler sonucunda, yürüyüşün İnönü Stadyumu'na kadar yapılmasına izin verildi. Grup, "Katil ABD, Ortadoğu'dan Defol" ve "Zafer Direnen Halkların Olacak" şeklinde sloganlar atarak İnönü Stadyumu'na doğru tek sıra halinde yürüyüşe geçti.

KESK Bşkanı İsmail Hakkı Tombul, burada yaptığı açıklamada, Irak'ı işgal eden devletleri lanetleyerek, "Barbarların, insanlığın kaderini çizmesine izin vermeyeceğiz" dedi. Irak'ta 4 yıldır süren savaş sonunda 650 bin kişinin hayatını kaybettiğini ve petrol kuyuları dışındaki tüm yerlerin bombalarla yıkıldığını kaydeden Tombul, "Bu katliama sessiz kalmayacağız. Irak'ın savaş zararlarının tanzim edilmesini, Bush ve Blair'in sbavaş suçlusu larak yargılanmasını ve ABD birliklerinin Irak'tan derhal çekilmesini istiyoruz" diye konuştu. Grup, Tombul'un açıklamasından ardından sessizci dağıldı. (ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title