Haberler

ABD'li Milletvekilleri Develi'de

ABD'nin Ohio eyaletinden gelen milletvekili ve meclis üyeleri Develi ilçesinde incelemede bulundu.

ABD'nin Ohio eyaletinden gelen milletvekili ve meclis üyeleri Develi ilçesinde incelemede bulundu.

Türkiye ile ABD parlemento temsilcileri ve iş dünyasının yakınlaşması amacıyla ABD'de bulunan Türk organizasyonlarının girişimleri ile düzenlenen geziye Ohio eyaletinden 10 kişilik milletvekili ve meclis üyesi grubu katıldı.

Ohio eyaletinde faaliyet gösteren Niagara Vakfı Genel Müdürü Serkan Akyan, Ohio eyalet milletvekillerinden Cliff Rosenberg, Bob Peterson, Peter Beck ile eyalet meclisinden Teremmy Shaffer, Bret Dixon, Janelle Meade, Tim Sword ve Ohio eyaletindeki Türk şirketlerinden Sezer firmasının sahibi İlhami Sezer'in bulunduğu heyet, Develi ovasında yapılan tarım ve hayvancılığı yakından görmek için Saray Halı Genel Koordinatörü Nadir Yürüktümen'in daveti üzerine ilçeye geldi.

Saray Tarım İşletmelerine ait Yeşilhisar tarım ve hayvancılık ünitesi, Develi ilçesindeki hayvancılık üniteleri, et ve süt işleme tesisleri, doğalgazdan elektrik üretimi yapılan kojenerasyon ünitesi ile Saray Halı Fabrikasında inceleme yapan konuk heyet, Develi Kaymakamı Enver Ünlü, Belediye Başkanı Recep Özkan ve Emniyet Müdürü Ömer Aydın ile de bir araya geldi.

Kaymakam Ünlü, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ziyaretin ikili ilişkilerin gelişmesine vesile olması temennisinde bulundu.

Konuk heyet üyelerinin Ohio da bulunan Wilmington ya da Sabyonia şehirleri ile Develi ilçesinin kardeş şehir olmasını teklif etmeleri sonucu bu konuda girişimlere başlanması kararlaştırıldı.

Gezi sonrasında heyet adına açıklama yapan Ohio Milletvekili Peter Beck, bir haftalık program sırasında Türk girişimcilerinin tek başlarına neler yaptıklarını gördüklerini ve bundan çok etkilendiklerini kaydetti.

Beck, ilişkilerin daha da geliştirilmesi için yeni girişimler başlatacaklarını kaydetti.

- KAYSERİ

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title