Haberler

ABD Kongre Üyesinden Kapatma Davası Yorumu: "Demokrasinin Kurumlarına Saygı Duyulması Gerekir"

ABD Temsilciler Meclisi NATO Parlamenter Asamblesi Grubu Başkanı John Taner, AKP hakkında açılan kapatma davasıyla ilgili olarak, "Demokrasinin kurumlarının çalışmasına saygı duyulması gerekir" dedi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, aralarında ABD Temsilciler Meclisi NATO Parlamenter Asamblesi Grubu Başkanı John Tanner'in başkanlığındaki ABD Kongre Heyetini, ABD Ankara Büyükelçisi Ross Wils...

ABD Temsilciler Meclisi NATO Parlamenter Asamblesi Grubu Başkanı John Taner, AKP hakkında açılan kapatma davasıyla ilgili olarak, "Demokrasinin kurumlarının çalışmasına saygı duyulması gerekir" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, aralarında ABD Temsilciler Meclisi NATO Parlamenter Asamblesi Grubu Başkanı John Tanner'in başkanlığındaki ABD Kongre Heyetini, ABD Ankara Büyükelçisi Ross Wilson ve Tümamiral John Eisold'u AKP Genel Merkezinde kabul etti. Kabule AKP Genel Başkan Yardımcıları Egemen Bağış ve Nükhet Hotar Göksel, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Sait Açba, TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Murat Mercan ile NATO Parlamenter Asamblesi Türk Grubu Başkanı Vahit Erdem de katıldı.

Görüşmenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan John Tanner, Başbakan Erdoğan ile toplantılarının mükemmel geçtiğini söyledi. Türkiye'nin önemli bir müttefik olduğunu söyleyen Tanner, Meclis'te de NATO Asamblesi üyesi milletvekilleri ile bir araya geldiklerini belirtti. Taner, görüşmelerde başta PKK olmak üzere terör sorunu ve bölgeyi etkileyen birçok konuyu görüştüklerini dile getirdi.

AKP hakkında açılan kapatma davasının nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine Taner, "Demokrasinin kurumlarının çalışmasına saygı duyulması gerekir. Tek söyleyeceğim bu. Türkiye'de demokrasinin kurumlarının çalışmasını istiyoruz. Türkiye'ye dünyanın bu bölgesinde demokrasi olarak saygı duyuyoruz" diye konuştu. (ANKA)

(İG/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Sülfür gazı nedir, zararlı mı, ölümcül mü? Menkul kıymet tesisi nedir, ne anlama gelir? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 9 Mayıs Perşembe? 9 Mayıs2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 9 MayısResmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 9 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 9 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 9 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 9 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 9 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 9 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 9 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 9 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Beşiktaş Trabzonspor maçı ne zaman ZTK 2024?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title