Haberler

ABD Eski Hazine Bakanı Snow: "Petrolde Varil Fiyatı 100 Dolara Çıkabilir"(2)

ABD Eski Hazine Bakanı John Snow, Uluslararası Finans Piyasalarındaki Krizin Ardından Herkesin "ABD Dolarının Euro, Japon Yeni ve Diğer Paralar Karşısındaki Değerinin Ne Olacağı ve Petrol Fiyatlarındaki Yükselişin Devam Edip Etmeyeceği" Konusuna Odaklandığını Söyleyerek, "Petrol Fiyatlarının Düşmesini Kimse Beklemesin.

-ABD Eski Hazine Bakanı John Snow, uluslararası finans piyasalarındaki krizin ardından herkesin "ABD Dolarının Euro, Japon Yeni ve diğer paralar karşısındaki değerinin ne olacağı ve petrol fiyatlarındaki yükselişin devam edip etmeyeceği" konusuna odaklandığını söyleyerek, "Petrol fiyatlarının düşmesini kimse beklemesin. Kimi yorumcular petrolün 100 dolara çıkacağından bahsediyor. Yüksek petrol fiyatı ile artık hepimiz yaşamayı öğrenmeliyiz" dedi.

İSTANBUL (ANKA) - ABD Eski Hazine Bakanı John Snow, uluslararası finans piyasalarındaki krizin ardından herkesin, "ABD Dolarının Euro, Japon Yeni ve diğer paralar karşısındaki değerinin ne olacağı ve petrol fiyatlarındaki yükselişin devam edip etmeyeceği" konusunda odaklandığını söyleyerek, "Petrol fiyatlarının düşmesini kimse beklemesin. Kimi yorumcular petrolün 100 dolara çıkacağından bahsediyor. Yüksek petrol fiyatı ile artık hepimiz yaşamayı öğrenmeliyiz" dedi.

John Snow, yükselen petrol fiyatları sayesinde Körfez ülkelerinde çok büyük miktarda zenginlik biriktiğini ve bu zenginliğin hedge fonlar üzerinden yatırım araçlarına dönüştüğünü belirterek, "Körfez ülkeleri oluşturdukları devlet fonları ile finans piyasalarında şimdi en büyük yatırımcılar haline geldiler. 30 yıl önce kimse böyle bir kaynağın Körfez ülkelerinde birikeceğini tahmin bile edemezdi. Petrol yükselişini sürdürecek. 20-30-40 dolarlı petrol fiyatları artık geçmişte kaldı. Petrol aramalarının maliyeti yükseliyor, diğer yandan da küresel ısınma artıyor. Her iki konu da fiyatlar üzerinde olumsuz etki yapmaya devam edecek.Bu demektir ki Körfez ülkelerinin petrol zenginliği de sürecek" diye konuştu.

-"REZERV DÜZEYİNİZ İYİ"-

Uluslararası iş dünyasındaki riskler ve fırsatlar konulu konferansta soruları yanıtlayan John Snow, Türkiye'de cari açıktaki büyümeye yönelik görüşlerini şu sözlerle açıkladı:

"Cari açıkta sadece sizin değil diğer ülkelerin de ne yaptığı çok önemlidir. Faizler düşük olduğu ve ekonomik büyüme sürdüğü müddetçe dışardan sermaye girişi devam eder. İyi yatırım fırsatları varsa, yatırımcı içten de çıkabilir dışardan da gelebilir. Türkiye ekonomisinde büyüme belki yüzde 4-5'lere çekilebilir ama ardından yeniden yüzde 9-10'ları görebilir. Ankara'da ekonomiye yön veren liderler enflasyona karşı mücadelede kararlılar. Merkez Bankası'nın başında da deneyimli, bilgili ve bağımsız bir başkan var. Rezervleriniz de 70 milyar dolar civarında, iyi bir rakam. Önemli olan yabancı sermayenin ve tasarruf sahiplerinin bir ekonomiye güven duyup duymadıklarıdır. Piyasaya, ekonomiye güven var. Cari açık sorunu biraz da zaman içinde halledilecek bir konudur."

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title