Haberler

ABD'de "İşkence" Anketinin İlginç Sonucu

ABD'de Yapılan Bir Kamuoyu Araştırması, Ülkede İşkenceye Büyük Halk Desteği Olduğunu Ortaya Koydu. Ankete Katılanların Yüzde 53'ü Kesinlikle İşkence Yapılmamasını Savundu Fakat İşkence Yapılmasını Savunanların Oranı da Yüzde 44 Gibi Yüksek Bir Oranda Gerçekleşti.

ABD'de yapılan bir kamuoyu araştırması, ülkede işkenceye büyük halk desteği olduğunu ortaya koydu. Ankete katılanların yüzde 53'ü kesinlikle işkence yapılmamasını savundu fakat işkence yapılmasını savunanların oranı da yüzde 44 gibi yüksek bir oranda gerçekleşti.

Maryland Üniversitesi'yle ortak çalışan "WorldPublicOpinion.org" internet sitesinin anketinde, yüzde 44'lük kesim, terör durumunda işkence yapılmasından yana görüş bildirdi. Bunlardan yüzde 13'lük kesim ise işkenceyi genel olarak destekliyor.

Araştırmada işkenceye desteğin yıldan yıla arttığı ve 2006'da terör vakalarında işkenceye yüzde 36 olan halk desteğinin şimdi yüzde 44'e yükseldiği belirlendi.

ABD'de George W. Bush yönetimine, 11 Eylül 2001 saldırılarından sonra terör şüphesiyle insanlara işkence yapılması dolayısıyla insan hakları kuruluşlarından yoğun tepki var.

(DPA-EA-EA-OK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title