Haberler

AB: "Yeni Filistin Hükümeti İsrail'i Tanımalı"

Avrupa Birliği, (AB) Filistin'de Kurulması Planlanan Ulusal Birlik Hükümetinin İsrail'i Tanıması, Şiddetten Vazgeçmesi ve Barış Görüşmelerine Dönmesi Gerektiğini Bildirdi.

Avrupa Birliği, (AB) Filistin'de kurulması planlanan ulusal birlik hükümetinin İsrail'i tanıması, şiddetten vazgeçmesi ve barış görüşmelerine dönmesi gerektiğini bildirdi.

AB'nin Dış İlişkiler Komiseri Benita Ferrero-Waldner, AB dışişleri bakanlarının katıldığı genel işler konseyi toplantısının ardından yaptığı açıklamada, Filistin'de ulusal birlik hükümeti kurulması için iktidardaki Hamas ile muhalefetteki El Fetih örgütü arasında yapılan görüşmelerde ilerleme olduğu yönündeki haberlerden memnuniyet duyduğunu belirtti. Waldner, yeni hükümetin AB'nin desteğini alması için sözünü ettikleri şartları yerine getirmesi gerektiğini kaydetti.

Waldner, AB dışişleri bakanlarının, Hamas ve El Fetih'in herhangi bir birlik anlaşmasına varmaları durumunda İsrail ile barış görüşmelerine hemen yükümlülük almalarını istediğini belirtirek, AB'nin Filistin yönetimine uyguladığı boykotu sona erdirmeden önce isteklerini netleştireceğini vurguladı.

AB yetkilisi, yeni Filistin hükümetinin, İsrail ile barış arayışında ciddi olduğunu AB ve uluslararası topluma kanıtlaması gerektiğini ifade etti.

AB dışişleri bakanları, bugün ayrıca Gazze Şeridi ile Mısır arasındaki sınır geçişi Refah'ta üstlendiği gözlem görevini 6 ay daha uzatma kararı alarak, İsrail'den kapının devamlı açık kalması için azami gayreti göstermesini istedi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title