Haberler

AB Radyoaktivite Proje Grubu Kütahya'da

Avrupa Birliği Comenius Projeleri Kapsamında Avusturya, Finlandiya ve Norveç Ülkelerinden Gelen Grup, Kütahya Valisi Şükrü Kocatepe'yi Makamında Ziyaret Etti.

Avrupa Birliği Comenius projeleri kapsamında Avusturya, Finlandiya ve Norveç ülkelerinden gelen grup, Kütahya Valisi Şükrü Kocatepe'yi makamında ziyaret etti.

2005 yılında başlayan Radyoaktivite projesinin halen Kütahya Nafi Güral Fen Lisesi'nde devam ettiği belirtildi. Avusturya, Finlandiya ve Norveç ülkelerinden sekiz öğretmen ve on öğrenciden oluşan heyet Vali Şükrü Kocatepe'yi makamında ziyaret ederek il hakkında bilgi aldılar. Kütahya'da bir hafta kalacak olan heyetin yürüttüğü projenin finansmanı Avrupa Birliği'nce karşılanıyor. 2005 yılının Ocak ayında Avusturya, daha sonra Norveç ve Finlandiya'da çalışmalar yapan ekipte Kütahya'dan üç öğretmen ile üç öğrenci bulunuyor. Radyasyonun Türkiye'de ve proje ülkelerindeki etkileri ile Çernobil kazasının Türkiye üzerindeki etkilerini inceleyen ekip, bir hafta kalacak.

Ziyarette Vali Şükrü Kocatepe, heyete Kütahya hakkında geniş bilgiler verdi.

(EFE-MŞ)

26.04.2007 17:39 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title