Haberler

Aa Foto Muhabiri Gül'ün Halep'te Yaralanması

"Muhaliflerin beni Halep'ten çıkarıp, Türkiye sınırına getirmesi bir mucize."

Suriye'deki olayları izlerken Halep'te yaralanan ve İstanbul'a getirilen Anadolu Ajansı (AA) foto muhabiri Sinan Gül,

"Muhaliflerin beni Halep'ten çıkarıp, Türkiye sınırına getirmesi bir mucize. Çünkü yolda araçları tanklarla vuruyorlardı. Muhalifler Kur'an-ı Kerim okuya okuya beni sınır kapısına kadar getirdiler" dedi.

Gaziantep'ten, Sağlık Bakanlığı'nın ambulans uçağıyla İstanbul'a getirilen Sinan Gül, Medicalpark Bahçelievler Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Hastanede ilk muayenesi yapılan Sinan Gül, daha sonra açık yarası olduğu için steril bir odaya alındı. Eşi Rahşan, annesi İsmihan ve babası Mehmet Gül ile diğer yakınlarının da geldiği hastanede, Sinan Gül'ü mesai arkadaşlarının kısa süre görmesine izin verildi.

AA foto muhabiri Sinan Gül, şu anda Türkiye'de bulunmanın bir mucize olduğunu belirterek, duygularını şöyle dile getirdi:

"Vurulduktan sonra Halep'te ilk müdahalenin yapıldığı hastane gerçekten çok kötüydü. Kötü ötesiydi, her taraf mikrop yuvası halindeydi. Oradaki insanlara Allah yardım etsin. Zaten oradaki yaralıları da Türkiye'ye gönderiyorlar. Muhaliflerin beni Halep'ten çıkarıp, Türkiye sınırına getirmesi bir mucize. Çünkü yolda araçları tanklarla vuruyorlardı. Muhalifler Kur'an-ı Kerim okuya okuya beni sınır kapısına kadar getirdiler. Gece o saatte yolculuk yapmak çok tehlikeli olmasına rağmen bütün tehlikeleri göze alarak beni sınır kapısına kadar getirdiler. Türkiye'deyim,İstanbul'dayım. Benim için inanılmaz bir şey. Çünkü yaralı halde arabada gelirken bile 'Acaba İstanbul'a ulaşabilecek miyim-' diye düşünüyordum. Mucize gibi bir şey burada olmak."

-"Durumu şu anda iyi görünüyor"-

Medicalpark Bahçelievler Hastanesi Genel Müdürü Dr. Mehmet Hizarcı, haberi ilk aldıkları sabahın erken saatlerinden beri endişe duyduklarını ve aynı zamanda gerekli hazırlıkları yaptıklarını, Sinan Gül'ün hastaneye naklinin takibini gerçekleştirdiklerini söyledi.

Sinan Gül'ün hastaneye gelmesiyle birlikte ilgili doktorların ilk muayeneyi yaptığını anlatan Hizarcı, bu doktorların daha sonra gerekli tıbbi açıklamaları yapacağını kaydetti.

Hizarcı, Sinan Gül'ün durumunun şu anda iyi göründüğünü ama gerekli tıbbi tedavinin uygulanacağını, sağlığına kavuşması için gereken her şeyin yapılacağını ifade etti.

-"Yaranın ameliyata uygun hale gelmesi gerekiyor"-

Medicalpark Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji uzmanı Doç. Dr. Ahmet Doğan da Sinan Gül'ün ateşli silahla yaralanma sonrasında ilk müdahalesinin Halep'teki hastanede yapıldığını hatırlattı.

Sinan Gül'ün sol bacağında bir kurşunun giriş ve çıkış deliğinin mevcut olduğunu belirten Doğan, bu yaralanmanın önemli bir hasar meydana getirmediğini anlattı.

Doğan, "Gül, sağ ayağından ise basit bir sıyrık, basit bir mermi yaralanması değil, ciddi bir yaralanma geçirmiş. Açık yarası ve açık kırıkları mevcut. Parmak kemiklerinde ve ayak tarak kemiğinde açık kırıkları mevcut ve ayrıca tendon yaralanmaları var. Doku defekti nedeniyle cerrahi müdahale geçirmesi gerekecek. Şu an için durumu stabil. Genel durumu iyi. Gerekli müdahalemizi yaptık. Gerekli tedavimize de başladık. En kısa zamanda da umarım sağlığına kavuşacaktır" diye konuştu.

Sinan Gül'ün tam anlamıyla sağlığına kavuşması için geçireceği tedavinin uzun bir süreç alacağını vurgulayan Doğan, "Şu an için zaman vermem mümkün değil ama uzun sürecek. Böyle bir yaralanmadan sonra yaranın durumu değişkenlik gösterebilir. Bundan dolayı öncelikle yaranın takip edilmesi ve ameliyata uygun hale gelmesi gerekiyor. Öncelikle bunu bekleyeceğiz. Bu, zaman gelir 20 günü bile bulabilir ama birkaç günde de toparlayabilir. Gidişata göre ameliyata karar vereceğiz" dedi.

Doğan, plastik cerrahi ve ortopedi uzmanlarının Sinan Gül'ün tedavisinde ortaklaşa çalışacağını belirtti.

-"Allah onu bize bağışladı"-

Sinan Gül'ün eşi gazeteci Rahşan Gül de duygularını, "Allah onu bize bağışladı.Oradan başka şekilde de çıkabilirdi. Allah'ıma şükürler olsun. Şu anda İstanbul'dayız. Umarım tedavi süreci kısa sürer ve Sinan en kısa sürede sağlığına kavuşur" sözleriyle dile getirdi.

Muhabir: Çiğdem Pala - Sibel Ertürk Kurtoğlu

Yayıncı: Erdal Turanlı - İSTANBUL

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title