Haberler

50 Bin İngiliz, Irak Savaşına Bir Kez Daha "Hayır" Dedi

Irak'ın İşgalinin Yıldönümü Nedeniyle İngiltere'nin Birçok Şehrinde Olduğu Gibi Başkent Londra'da da Protesto Gösterileri Düzenlendi.

Irak'ın işgalinin yıldönümü nedeniyle İngiltere'nin birçok şehrinde olduğu gibi başkent Londra'da da protesto gösterileri düzenlendi.

Önceki yıllarda, Hyde Park'tan başlatılan yürüyüş ve parlamento önünde son bulan gösterileri organize eden "Savaşı Durdurun Koalisyonu"na, bu yıl, aynı güzergahı kullanmaları için izin verilmedi. Bu yıl Londra'nın merkezindeki Trafalgar Meydanı'nda bir araya gelen binlerce savaş karşıtı İngiliz, parlamento ve başbakanlık konutunun önünden geçen güzergahta düzenlenen yürüyüşe katıldı. Savaş karşıtları, Amerikan ve İngiliz askerlerinin 5 yıl boyunca Irak'ı işgal etmesi ve bölgede 1 milyondan fazla insanın saldırılar sonucu hayatını kaybetmesi, Irak'tan 4 kez daha fazla bombalanan Afganistan'da Taliban'a karşı başarı elde edilmemesine rağmen Afganistan'da halen savaşın sürmesi ve Gazze'nin İsrail tarafından kuşatılmış olmasını protesto etti. Protestocuların taşıdıkları pankartlarda, "1 Numaralı terörist, Bush", "İran'a saldırma", "Irak ve Afganistan'dan askerleri geri çek" ve "Gazze'nin kuşatılmasına son" yazıları dikkat çekti.

İngiltere Müslüman Girişimi'nin de katıldığı ve yaklaşık 4 saat süren savaş karşıtı protesto gösterisi, olaysız şekilde sona erdi. Gösteriyi organize edenlerin yaptığı açıklamaya göre, eyleme 40 ila 50 bin kişi katıldı.

(HU-EA-EA-OK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title