Haberler

5 Haziran Dünya Çevre Günü Kayseri'de Kutlanıyor

Dünya Çevre Günü, Kayseri'de İl Çevre ve Orman Müdürlüğü Tarafından Düzenlenen Çeşitli Etkinliklerle Kutlanıyor

Dünya Çevre Günü, Kayseri'de İl Çevre ve Orman Müdürlüğü tarafından düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende, Atatürk Anıtı'na çelenk konularak saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı söylendi.

Törene Kayseri Vali Yardımcısı Turgay Ergin, Kayseri İl Çevre ve Orman Müdürü Ali Rıza Baykan, bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle Çevre ve Orman Müdürlüğü çalışanları katıldı.

İl Çevre ve Orman Müdürü Ali Rıza Baykan, burada yaptığı konuşmada, 5 Haziran'ın 38 yıl önce Dünya Çevre günü ilan edildiğini ve ilk kez 'Çevre' konusunun dünya liderleri arasında konuşulduğunu söyledi.

Çevrenin tüm canlılar için önemini dile getirmek ve seslerini daha geniş kitlelere duyurmak için bir araya geldiklerini belirten Baykan, şunları söyledi:

'Çevre kirliliği, dünyada olduğu gibi ülkemizde de boyutları giderek artan ciddi bir sorun haline gelmiş, evsel, endüstriyel ve ulaşım kaynaklı hava kirliliği yörelere has bir özellik olmaktan çıkıp, küresel problemlere yol açmıştır. Çevrenin korunması için kurum olarak her türlü gayreti gösteriyoruz. Kayseri'de öncelikle naylon poşet yerine, bez veya geri dönüşümü olan kağıt torba kullanımının yaygınlaşması için çeşitli kampanyalar düzenledik.'

Törenin ardından Kayseri İl Çevre ve Orman Müdürlüğü ile bazı sivil toplum kuruluşları ve marketler, hazırlattıkları bez torbaları vatandaşlara dağıttı.

(MAS-MUS-İRE) - KAYSERİ

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title