Haberler

37'nci Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı, Kitapseverlere Kapısını Açtı

37'nci Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı, kitapseverlere kapısını açtı Vatandaşlar kitap fiyatlarının yüksek olmasından rahatsızİSTANBUL - 37'nci Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı, Büyükçekmece TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde okurlara kapılarını açtı.

37'nci Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı, kitapseverlere kapısını açtı

Vatandaşlar kitap fiyatlarının yüksek olmasından rahatsız

İSTANBUL - 37'nci Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı, Büyükçekmece TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde okurlara kapılarını açtı. Okurların yazarlarla buluştuğu ve milyonlarca çeşit kitabın bulunduğu fuarda vatandaşlar, kitap ücretlerinin pahalı olduğunu belirtti.

37'nci Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı, Büyükçekmece TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde okurlarına kapılarını açtı. Okurların ve yazarların buluştuğu ve milyonlarca kitabın bulunduğu fuara açılış gününde vatandaşlar yoğun ilgi gösterdiler. Yüzlerce yayınevi Büyükçekmece TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde stantlarının başına geçerek kitapseverlerin alışverişini gerçekleştirdi. Öte yandan kitap fiyatlarının özellikle öğrenciler bakımından pahalı olduğunu dile getiren bazı vatandaşlar kitap fiyatlarının düzenlenmesini istedi. Öğrenciler ve kitap satıcıları bu durumdan şikayetçi olmakla birlikte, kitap fiyatları için bir şeyler yapılması gerektiğini dile getirdi. Bir kitap satıcısı ise öğrenciler için; "Onlar sadece bakıyor; annemle, babamla geleceğim diyor" diyerek öğrencilerin kitap alışverişi konusunda zorlandıklarını belirtti.

Öğrenciler ve kitap satıcıları kitap fiyatlarından şikayetçi

Öğrencilerin kitaplara sadece bakmakla yetindiğini ifade eden İbrahim Özen, "Genelde aile olarak daha çok kitap alıyorlar. Öğrenciler zaten malum, çocukların parası yok. Onlar sadece bakıyor; annemle, babamla geleceğim diyor" dedi.

Fiyatların çok yüksek olmasından dem vuran İhsan Gül, "Ortam güzel ama kitaplar çok pahalı. Öğrenci olarak en azından kötü. Onun dışında ortam güzel, beklediğim kadar kalabalık değil. Biz üniversiteye hazırlanıyoruz. O yüzden test kitapları alıyoruz. Birkaç tane okuma kitabı aldım ama onlar daha pahalı aslında. Lütfen bir şey yapın" ifadelerini kullandı.

Kitap fiyatlarının yüksek olması durumunda gençlerin daha az rağbet göstereceğini belirten Yusuf Taha Çiçek, "Fiyatları bu kadar artarsa gençler için tercih edilen bir yer olmamaya başlayabilir burası" şeklinde konuştu.

"Herkesin ilgi duyması çok hoşuma gitti"

Deniz Çiçek, "Bugün Atatürk'ü Anma Günü. Herkesin ilgi duyması çok hoşuma gitti. Daha yeni geldiğim için kitap almadım ama alacağım" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Büyükçekmece İstanbul Genel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title