Haberler

Van'da çocukları dağa kaçırılan ailelerin eylemi sürüyor

Güncelleme:

Van'da terör örgütü PKK tarafından çocukları dağa kaçırılan aileler, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM) binası önünde eylemlerine devam ediyor. Anne Saliha Mert, DEM Parti'ye oy verilmemesi gerektiğini belirterek, hakkının gasp edildiğini söyledi.

Van'da, çocukları dağa kaçırılan ailelerin Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM) binası önündeki eylemi, 75'inci haftada da sürdü. Eyleme katılan anne Saliha Mert, DEM Parti'ye oy verilmemesi gerektiğini ifade ederek, "Bu partiye oy verenler, hakkımıza giriyorlar" dedi.

Van'da terör örgütü PKK tarafından çocukları dağa kaçırılan aileler 75'inci haftada da eylemlerini sürdürüyor. Evlatları değişik tarihlerde PKK terör örgütü tarafından dağa kaçırılan 35 aile, ellerindeki dövizlerle DEM İl Örgütü binası önüne kadar yürüdü. DEM ve PKK aleyhine slogan atan aileler, seslerinin yüksek sesli müzikle bastırılmasına ise tepki gösterdi.

Oğlu Yetiş için yaz kış demeden eyleme katıldıklarını aktaran anne Saliha Mert, "Her zaman buraya geleceğiz ve eylemimize devam edeceğiz. Hakkımız olan evlatlarımızı istiyoruz. Müzikle bizi susturmaya çalışıyorlar ama biz yılmayacağız. Çocuklarımızı kaybettiğimiz yerdeyiz. evlatlarımızı istiyoruz" dedi.

Konuşmasında 31 Mart seçimlerinde kullanılacak oyun önemine değinen Mert, "Oy kullanacak olan herkes bizim gibi acı çeken aileleri görsünler. Bu partiye oy verenler, bizim hakkımıza giriyorlar. Bu yolda can verdik. Evlat çalmışlar bizden. Kendi derdimi bile anlatamıyorum. O kadar acı çekiyorum ki, acımın tarifi yok. Bir evlat bu. Evladın tarifi olur mu?" ifadelerini kullandı. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

DEM Parti Demokrasi Van PKK Terör 3.Sayfa Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 4 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Kerim Rahmi Koç kimdir? Ali Koç'un oğlu Kerim Rahmi Koç kimdir? Fenerbahçe Beko Monaco maçında ne oldu? Fenerbahçe EUROLİG ceza alacak mı 2024? Kızılcık Şerbeti hangi üniversitede çekiliyor? Yalı Çapkını Seyran ölüyor mu? 4 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Temel Karamollaoğlu bırakıyor mu, istifa edecek mi? 4 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI 69. bölüm FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını 69. bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title