Haberler

Son dakika haberleri | Muş'ta evlat nöbeti tutan ailelerin sayısı 27'ye yükseldi

Güncelleme:

Son dakika 3. sayfa haberi: - Muş'ta evlat nöbeti tutan ailelerin sayısı 27'ye yükseldi Muş'ta çocuklarının PKK terör örgütü tarafından kandırılarak kaçırılmasından HDP'yi sorumlu tutan ailelerin sayısı 27'ye yükseldi.

- Muş'ta evlat nöbeti tutan ailelerin sayısı 27'ye yükseldi

MUŞ - Muş'ta çocuklarının PKK terör örgütü tarafından kandırılarak kaçırılmasından HDP'yi sorumlu tutan ailelerin sayısı 27'ye yükseldi.

HDP İl Başkanlığı önünde nöbet tutan aileler, evlatlarına kavuşacağı günü bekliyor. Parti binası önüne gelen anneler, 44'üncü haftada da oturma eylemine devam etti. Dondurucu soğuğa rağmen "Yavrumu verin bana", "Anneler direniyor", "Artık yeter, bırakın evlatlarımızı" ve "Artık yeter, yakamızdan düşün" yazılı dövizleri açan anneler, HDP ve PKK aleyhinde slogan atarak tepki gösterdi.

Aile sayısı 27'ye yükseldi

44 haftadır umutlu bekleyişlerini sürdüren 26 aileye bir destek de Mutlu ailesinden geldi. 23 yıldır oğlu Emrah Mutlu'dan haber alamadığını ve eyleme yeni katıldığını ifade eden baba Şefik Mutlu, "Oğlum 1991 yılında dağda çobanlık yaparken PKK tarafından kaçırıldı. Oğlum terör örgütüne gönüllü olarak gitmedi. Kendisinden bugüne kadar hiçbir haber alamadık. Eyleme yeni katıldım. Oğlum nerede olursa olsun geri gelsin. Bize nerede olduğunu söylesin. Sağ mı, ölü mü bilmiyoruz" dedi.

"Yılanın başı PKK ve HDP'dir"

Oğlu Ersin Koçhan'dan 7 yıldır haber alamayan anne Ayten Koçhan da, oğluna seslenerek, "Bizi duyuyorsan, görüyorsan, bizi düşünmüyorsan kızın Hira'yı düşün. Hira, çok çile çekti. Şimdi yurda verdiler. Gel kızına sahip çık. Kızın için gel yavrum, dön. Yolunuz yol değil. PKK sizi kullanıyor. Yılanın başı PKK ve HDP'dir. Gelin devletinize sığının, devletinize teslim olun. Ersin oğlum sana ve bütün arkadaşlarına sesleniyorum; gelin teslim olun yolunuz yol değil. Hira, perişan durumda" ifadelerini kullandı.

"Oğlum, gel devlete teslim ol"

Anne Şahinaz Özcan ise oğlunun 5 yıldır kayıp olduğunu anlatarak, "Bugüne kadar bir haber alamadım. Hayatta mı, değil mi bilmiyorum. Bakmadığım yer, çalmadığım kapı kalmadı. Hiçbir haber alamadım. Burada kış olsun, soğuk olsun, ne olursa olsun eyleme devam ediyorum. Bir kişi dağda kalana kadar yine burada eyleme devam edeceğim. Atilla sesimi duyuyorsan gel. Gel devlete teslim ol. Devletin elinde olsaydın şimdi sesini duyuyordum. Şimdi sen neredesin? Var mısın, yok musun bilmiyorum" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Halkların Demokratik Partisi PKK Muş Haberler Son Dakika

İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın Roma gezisi eleştirisine yanıt: Kamu parasını korumayı bana mı öğretecek?

İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın Roma gezisi eleştirisine yanıt: Kamu parasını korumayı bana mı öğretecek?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na 'Roma turu' tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na "Roma turu" tepkisi

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

Bakmadan Geçme

Sandık Kokusu Metin Akdülger neden ayrıldı? #128250 İstanbul'un Fethi otobüsler ücretsiz mi 2024? #129300 29 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 29 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Survivor Yunus Emre elendi mi? #129300 29 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 29 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 29 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 29 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 29 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 AUZEF Çoçuk Gelişimi Bölümü kapatıldı mı, kapanacak mı? #129300
Ali Koç'tan Aziz Yıldırım'a tarihi çağrı: Televizyonda, yüz yüze konuşalım

Ali Koç'tan Aziz Yıldırım'a tarihi çağrı: Televizyonda, yüz yüze konuşalım

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title