Haberler

Menderes Belediye Başkanı Soylu'dan Hayvan Barınağı Açıklaması

İzmir’de meydana gelen yangında soğutma çalışmaları devam ederken, Menderes Belediye Başkanı Bülent soylu, yangın alanında bulunan hayvan barınağında hiçbir hayvanın zarar görmediğini, dışarıda olan 30 hayvanın da hemen barınağa taşındığını açıkladı.

İzmir'de meydana gelen yangında soğutma çalışmaları devam ederken, Menderes Belediye Başkanı Bülent soylu, yangın alanında bulunan hayvan barınağında hiçbir hayvanın zarar görmediğini, dışarıda olan 30 hayvanın da hemen barınağa taşındığını açıkladı. Başkan Soylu, bölgede de en kısa sürede ağaçlandırma çalışmalarının yapılacağını söyledi.

Bölgede incelemelerde bulunan Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, söndürme çalışmalarının hala devam ettiğini belirterek, "Havada 5 helikopter bulunuyor. Çok büyük bir alanı kaybettik, aşağı yukarı 800 hektar bir alanı kaybetmiş durumdayız. Büyük bir üzüntü içerisindeyiz. İnşallah yangın tamamen kontrol altına alındıktan sonra Orman ve Su İşleri Bakanı Sayın Veysel Eroğlu ile görüşerek, en kısa sürede belediyemizin de vermiş olduğu desteklerle bu alandaki yeşillendirme çalışmalarımız, ağaç dikim faaliyetlerimiz başlayacak. Tabii ki tekrar aynı hala kavuşması uzun yıllar alacak ama biz ne kadar buna erken başlarsak o kadar kısa sürede o eski güzelliğine kavuşması için Menderes Belediyesi olarak göstereceğiz" dedi.

Soğutma çalışmaları bitene kadar yollar kapalı

Yangının aralıklı olarak Deliömerli köyünde devam ettiği bilgisini paylaşan Başkan Soylu, "5 helikopter müdahale ediyor. Söndürme çalışmaları devam ederken yol trafiğe kapalı olacak. Çünkü yüzlerce itfaiye aracı çalışıyor ve herhangi bir kazaya sebebiyet vermemek için trafik yangın kontrol altına alınana kadar kapalı kalacak" ifadelerini kullandı.

Vatandaşlara duyarlı olmaları konusunda uyarılarda bulunan Başkan Soylu, "Bu yangınlardan ders çıkarmamız gerekiyor. Önümüze gelen her yerde mangal yakmaktan artık vazgeçilmesi gerekiyor. Bunların yapılabileceği belirli noktalar var. Oralarda bu tür faaliyetleri yapmak gerekiyor. 800 hektar alanı kaybettik. Parası bedeli hiçbir şekilde paha biçilemez. O yüzden bütün vatandaşlarımızın bu noktada duyarlı olmaları gerekiyor diye konuştu.

Telef olan hayvan yok

Öte yandan, özellikle sosyal medyada birçok hayvanın yanarak can verdiği iddialarına yanıt veren Başkan Soylu, "Burada herhangi bir ev zarar görmedi. Zaten burası ormanlık alan, ev yok. Olmadığı için de herhangi bir insan zarar görmedi. Sadece hayvan barınağı var. Oranın yakınında olan bölgede 30'a yakın hayvan vardı. Onları belediye ekiplerimiz hemen barınağa aktardı. Şu ana kadar can kaybı yaşanmadı" dedi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Bülent Soylu Menderes İzmir 3.Sayfa Haberler

Yazar Azra Kohen'den skandal sözler: Filistinliler, çocuklarını bilerek bombaların atılacağı yerde oturtuyorlar

Yazar Azra Kohen'den skandal sözler: Filistinliler, çocuklarını bilerek bombaların atılacağı yerde oturtuyorlar

Netanyahu'nun oğlundan skandal harita! Türkiye'yi soykırım yapmakla suçladılar

Netanyahu'nun oğlundan skandal harita! Türkiye'yi soykırım yapmakla suçladılar

Bakan Özhaseki evine haritalama uçağıyla mı gidiyor? Bakanlık iddiayı doğrulayıp 'tasarruf' vurgusu yaptı

Bakan Özhaseki evine haritalama uçağıyla mı gidiyor? Bakanlık iddiayı doğrulayıp "tasarruf" vurgusu yaptı

Bakmadan Geçme

Blum coin ne zaman listelenecek? Cuma mesajları | Anlamlı, kısa, ayetli, dualı ve hadisli hayırlı cumalar mesajları nedir? Dualı, anlamlı, güzel ve ayetli Cuma mesajları! 31 Mayıs resimli Cuma sözleri neler? #129330 İnstagramda sorun mu var 31 Mayıs 2024? #129300 İtalya Türkiye milli maç ne zaman? A Mili Takım 2024 hazırlık maçı ne zaman? #128681 #127987 31 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 31 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 31 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 31 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 31 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 31 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 31 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 31 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 31 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 31 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 Liseliler dikkat! Devamsızlık 5 gün olursa teşekkür belgesi alınır mı? Lisede devamsızlık 5 gün olunca belge veriliyor mu?
Türkiye'deki yaşlı nüfus oranı cumhuriyet tarihinde ilk kez çift haneye ulaştı

Türkiye'deki yaşlı nüfus oranı cumhuriyet tarihinde ilk kez çift haneye ulaştı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title