Haberler

3. Malatya Günleri Ankara'da Başladı.

Güncelleme:

İlki Ankara'da, ikincisi İstanbul'da düzenlenen Malatya Günleri'nin 3.sü tekrar Ankara'da düzenlendi.

Atatürk Kültür Merkezi alanında 7 bin m2'lik alanda kurulan 3. Malatya Günleri'nin açılışı Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ tarafından gerçekleştirildi.

18 Nisan Çarşamba günü saat 11.00'de gerçekleştirilen açılışa çok kalabalık bir heyet katılırken, standlar açılışın ardından adeta ziyaretçi akınına uğradı.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ tarafından açılışı yapılan Malatya Günleri'nin açılış törenine; Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, İçişleri Eski Bakanı ve Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulkadir Aksu, Tarım Bakan Yardımcısı Kudbettin Aslan, Aileden Sorumlu eski Devlet Bakanı ve AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı Güldal Akşit, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya eski milletvekili Yaşar Canbay, Malatya Milletvekilleri, Öznur Çalık, Mustafa Şahin, H.Cemal Akın, Veli Ağbaba, Ömer Faruk Öz, Malatya Valisi Doç.Dr. M.Ulvi Saran, Belediye Başkanı Ahmet Çakır, 20 dolayında birçok ilin milletvekilleri, CHP İstanbul Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Malatya eski valilerinden Osman Derya Kadıoğlu ve Mustafa Yıldırım'ın yanısıra çok sayıda bürokrat, işadamı, sivil toplum kuruluş temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan açılış töreninde ilk konuşmayı Belediye Başkanı Ahmet Çakır yaptı. Malatya'nın son yıllarda önemli değişmeler gösteren bir il olduğunu ve cazibe merkezi haline geldiğini belirten Belediye Başkanı Ahmet Çakır, "Malatya bugün, organize sanayi bölgeleriyle, sağlık sektörüyle, ekonomisiyle, gerçekten bölgenin hızla büyüyen, gelişen bir ili konumuna gelmiştir.

Bugün Malatyamız'ı buraya taşıdık. Adeta burada küçük bir Malatya görüyoruz. Malatya'yı kültürüyle, sosyal yapısıyla, turistik ve doğal güzelliklerinin yanısıra bütün değer ve güzellikleriyle tanıtmaya çalışıyoruz. bu organizasyona destek veren başta sayın Valimiz olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır'dan sonra Malatya milletvekilleri kısa birer konuşma yaptılar. Milletvekili H.Cemal Akın, Malatya'nın Selçuklular döneminde 'Seçkin insanların yaşadığı yer' olarak anıldığını, Osmanlı İmparatorluğu döneminde önemli idareciler çıkardığını, Cumhuriyet döneminde ise 2 tane Cumhurbaşkanı çıkardığını söyledi.

Ömer Faruk Öz, Malatyalılar olarak birarada olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirtip, organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ederken, milletvekili Mustafa Şahin ise Anadolu'nun her tarafında güzel insanlar yetiştiğini, Malatya'nın yetiştirdiği, Türkiye'yi çağ atlatan o güzel insan Turgut Özal ile Malatya'nın yiğit insanı Hamido'yu ölüm yıldönümü dolayısıyla rahmetle andığını kaydetti.

Milletvekili Öznur Çalık ise Dünya'nın kayısı başkenti Malatya'nın, Türkiye'nin başkenti Ankara'da buluştuğunu belirterek, emeği geçenler ile katılımcılara teşekkür etti.

Malatya milletvekili Veli Ağbaba ise yaptığı konuşmada, kendisinin Dünya'nın en güzel kenti olan Malatya'nın milletvekili olduğunu, Cumhuriyeti kuran Mustafa Kemal Atatürk'ün silah arkadaşı olan İsmet İnönü'nün memleketi, Türkiye'yi çağ atlatan, hemşerisi olmakla gurur duyduğu Turgut Özal'ın memleketi, Dünya kuru kayısı başkenti

Malatya''nın milletvekili olduğunu söyledi.

Protokol konuşmalarında milletvekillerinden sonra vali Ulvi Saran konuştu. Saran, Malatya'nın Türkiye'nin ekonomik ve sosyal hayatında tartışılmaz bir yeri ve ağırlığı olduğunu söyledi. Şehirlerin ekonomik ve sosyal ağırlıklarının yanısıra sahip oldukları değerler ile de birbiriyle yarıştığını kaydeden Vali Saran, "malatya'nın sahip olduğu bu değerleri organizasyonel bir temel oturtmak ve kalıcı bir yapıya kavuşturmak için Malatya Günleri'ni bir gelenek haline getirmeyi amaçladık. bu doğrultuda Malatya Günleri'nin 3.sünü düzenliyoruz. Malatya'nın ağırlığı kendisini her alanda hissettiriyor. bugün açılışını yapacağımız 3. Malatya günleri ile Malatya'nın kültürü, örfi, adeti, gelenek ve görenekleriyle, değer ve birikimleriyle burada hemşerilerimizle buluşacak" dedi.

Daha sonra konuşan Aileden Sorumlu eski Devlet Bakanı ve AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı Güldal Akşit, "Malatya Günleri" dolayısıyla herkesin biraraya geldiğini ve çok güzel bir tablo oluştuğunu belirterek, "ben gerçek bir Malatyalıyım. hem bir Malatya kızıyım, hem Malatya geliniyim. bununla her zaman gurur duydum. Malatya Günleri etkinliği Malatya için ayrı bir önem taşıyor. güzelliklerimiz sergileniyor, ürünlerimiz değerleniyor, kendimizi daha iyi tanıtıyoruz." dedi.

Son olarak Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ bir konuşma yaparken, Malatya'ya ve Malatyalılara övgüler yağdırdı. Konuşmasına, "Dünya Kayısı Başkenti ve Dünya'da eşi bulunmaz bir şehir olan Malatya'nın saygıdeğer insanları" diye başlayan Bozdağ, Malatya Günleri organizasyonunu gerçekleştiren başta Vali Ulvi Saran, Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve Milletvekilleri olmak üzere emeği geçenlere teşekkür etti.

Malatya'nın geçmişten günümüze yansıttığı kültürüyle, tarihi zenginlikleriyle, bugün yetiştirdiği siyaset, ilim, sanat adamlarıyla ülkemize önemli zenginlik ve güç kattığını belirten Bozdağ, "Malatya'nın yetiştirdiği değerli insanlar sadece Türkiyemize değil, dünyamıza da çok büyük hizmetler vermiş, katkılar sunmuşlardır. bir yandan Cumhuriyetin kuruluşunda büyük görevler ifa eden merhum İsmet İnönü, bir yandan ülkemize büyük hizmetler veren Turgut Özal olmak üzere pek çok değerli adamlar yetiştirmiştir.

dün rahmetli Özal'ın ölüm yıldönümüydü. bu vesile ile hem rahmetli Turgut Özal'ı, hem de Malatya'nın yetiştirdiği değerli insanları bir kez daha rahmetle yad ediyorum. hepimiz onlara çok şey borçluyuz. teşekkür borçluyuz" dedi.

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın yakın tarihimizin önemli şahsiyetlrinden birisi olduğunu ve bu ülkeye çok önemli değerler kattığını belirten Bozdağ, Özal tarafından yapılan hizmet ve yenilikleri özetle anlattı.

Konuşmalardan sonra 3. Malatya Günleri'nin açılış kurdelası Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ve törene katılan diğer protokol tarafından kesilerek, standlar gezildi.

Yaklaşık 200 metrekarelik stand üzerinde Malatya ve Malatya Belediyesi'nin tanıtımı ile ilgili tanıtım materyallerinin yer aldığı Malatya Belediyesi standı ziyaretçiler tarafından yoğun ilgi gösterilirken, özellikle Şerbet çeşmesinde dağıtılan şerbet yoğun izdihama neden oluyor.

Kültür A.Ş. tarafından hazırlanan Malatya Belediyesi standında, "Değişen Malatya" dergisinin özel sayısı, Malatya ve Belediye hizmetlerinin tanıtıldığı tanıtım cd"si, belediye hizmetleri ile projelerinin yer aldığı katalogun yanısıra, Sanat merkezinde gerçekleştirilen etkinliklerde yapılan ürünler sergileniyor. stand ziyaretçilerine ayrıca kuru kayısı ve ürünleri ile kayısı döneri ikram ediliyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Bekir Bozdağ Turgut Özal İstanbul Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title