Haberler

3 İlde Eş Zamanlı Fuhuş Operasyonu

Güncelleme:

Polis, "masaj salonu" adı altında fuhuş yaptıran mekanlara göz açtırmadı.

Eskişehir, Bursa ve Kocaeli'nde "masaj salonu" adı altında fuhuş yapıldığını tespit eden polis ekipleri, 16 noktaya eş zamanlı operasyon düzenledi.

Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, Eskişehir, Bursa ve Kocaeli'nde yaklaşık 3 ay süren takip sonucunda "masaj salonu" adı altında fuhuş yapıldığını tespit etti.

Bunun üzerine üç ilde Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekipleri tarafından yaklaşık 150 polis tarafından gerçekleştirilen operasyonda "insan ticareti ve fuhşa yer temin etmek" suçlarından çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Masaj salonu sahiplerinin başka illerde de benzer suçlara karıştıkları bildirildi.

Operasyonun ardından gözaltına alınanlar, emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edilecek.

FATİH'TE FUHUŞ OPERASYONU: 37 GÖZALTI

İstanbul'un Fatih ilçesinde randevu evlerine kadınların dağıtılacağı ihbarı ile harekete geçen polis ekipleri söz konusu adrese baskın yaptı. Yapılan baskında 35 kadın ile 2 işyeri sorumlusu gözaltına alındı.

Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Kumar Büro Amirliği'ne bağlı ekiplere, çoğu yabancı uyruklu kadınların randevu evlerine para karşılığı satılacağı ihbarı geldi. İhbar ile harekete geçen ekipler Aksaray'daki gece kulübünü izlemeye aldı.

Gece kulübü çevresinde geniş güvenlik önlemi alan ekiplerden iki polis memuru müşteri gibi içeriye girdi. Polisler, masalarına davet ettikleri kadınlarla otelde fuhuş yapmak için geceliği 500 TL'ye anlaştı.

Polisler, aralarında daha önce belirledikleri "Dağıtım doğrudur, Ben alacağımı aldım" parolasını dışarıda baskın için hazır bekleyen arkadaşlarına iletti. Mesajın gelmesiyle içeriye baskın yapan ekipler 3 Türk ve 32 yabancı uyruklu kadın ile 2 işyeri sorumlusunu gözaltına aldı. Yabancı uyruklu kadınların Rus, Fas, Özbek, Gürcistan ve Uganda uyruklu oldukları öğrenildi.

Kaynak: AA / Güncel

Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title