Haberler

23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlanıyor

Kütahya'da, 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı, düzenlenen törenle kutlandı.

Kütahya'da, 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı, düzenlenen törenle kutlandı.

İlk tören, Zafer Meydanı'nda bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, makam koltuğunu Mehmet Çini İlköğretim Okulu 8'inci sınıf öğrencisi Merve Akgül'e temsili olarak bıraktı. Akgül, İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen'den okuluna bilgisayar laboratuvarı kurulmasını istedi.

Daha sonra Çiftçi, Hava Er Eğitim Tugay Komutanı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Celal Başoğlu ve Belediye Başkanı Mustafa İça, alanda gezerek halkın ve öğrencilerin bayramını kutladı.

İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, burada yaptığı konuşmada, 21. yüzyılda sınırların hudut çizgileriyle belirlenmediğini, tam bağımsızlık için ekonomik bağımsızlığın şart olduğunu söyledi.

Ekonomik bağımsızlığın temelinin bilimsel ilerlemeden geçtiğini belirten, Esen, şöyle konuştu:

"Günümüz bilgi dünyasında çocuklarımız en son bilimsel verilerle donanmış, bilgi tüketen değil üreten kuşaklar konumuna gelmelidir. Tüm bunları yaparken de millet olarak geçmişte düştüğümüz sıkıntılı durumları hafızamızdan çıkarmamalı, kültürümüz ve tarihimize sahip çıkmalıyız. Bu gerçeği gördüğü için Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bu önemli günü çocuklara, ileri ki kuşaklara bir bayram olarak emanet etti. Bu itibarla geleceğimizin en büyük teminatı olan çocuklarımızı ve gençlerimizi bilgili, toplumun ihtiyaçlarına cevap verebilecek girişken, küresel düşünüp, yerel hareket edebilen tarzda yetiştirebilme sorumluluğu üzerimizdedir. Sevginin, kardeşliğin, hoşgörünün ve barışın hakim olduğu bir dünyada el ele yaşamak ümidiyle; Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı hepimize kutlu olsun."

Konuşmanın ardından öğrenciler tarafından halk oyunu ve çeşitli yarışma gösterisi sunuldu, şiirler okundu.

Törene, Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karaaslan, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Cengiz Akçay, İl Emniyet Müdürü Kadir Akbıyık, kurum ve kuruluşların daire müdürleri, öğrenci ve vatandaşlar katıldı.

Vali Çiftçi, tören sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, Şırnak Uludure'ye 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı için 10 kişilik bir öğrenci grubu gönderdiklerini dile getirdi.

Daha önce de Van ve Bingöl'e bu vesileyle öğrenci gönderdiklerini hatırlatan Çiftçi, "Biz bu kardeşliği benimsiyor, özümsüyoruz. Ülkenin doğusu da, batısı da, ortası da hepsi aynı. Onları kucaklıyoruz. Oraya giden öğrencilerimiz de oradaki kardeşlerini Kütahya'ya davet edecekler. Bizde onları burada ağırlayıp, misafir edeceğiz" dedi. - KÜTAHYA

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Kenan Çiftçi 23 Nisan Kütahya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title