Haberler

23 Nisan'da Almanya'yı Temsil Edecekler

23 Nisan Ulusan Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda Almanya'yı temsil edecek 12 ilkokul öğrencisi, hazırlıklarını tamamladı.

23 Nisan Ulusan Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda Almanya'yı temsil edecek 12 ilkokul öğrencisi, hazırlıklarını tamamladı. Alman öğrenciler, Bursa'daki kutlamalarda 23 Nisan coşkusuna kendi hazırladıkları dans ve şarkılarla ortak olacak. TRT tarafından bu yıl 33'ncisi düzenlenen Uluslararası 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda Almanya'yı temsil edecek 6 kız ve erkek 12 ilokul öğrencisi, 16 Nisan Cumartesi günü Türkiye'ye uçuyor. Lünen-Brambauer'deki Wittekind ilkokulundan seçilen öğrenciler, 6 hafta boyunca öğretmenlerinin yardımıyla yapacakları gösterilere hazırlandı. Oldukça heyecanlı olan minikler, öğrendikleri figürleri okullarında düzenlenen veda töreninde ilk önce törenle arkadaşları ve ailelerine sergilediler.

23 NİSAN BARIŞIN BAYRAMI

Çoğunluğu Türk olmak üzere yüzde 70'i yabancı 400 öğrencinin öğrenim gördüğü Wittekind İlkokulu Müdiresi Petra Krüger, Atatürk tarafından çocuklara armağan edilen 23 Nisan'ı 'Barışın bayramı' olarak niteledi. 23 Nisan Ulusal Eğemenlik ve Çocuk Bayramı'nın dünya genelinde çocuklara adanan tek bayram olduğuna vurgu yapan Petra Krüger, ?23 Nisan'da barış adına, Almanya'yı temsilen dünya çocuklarıyla buluşmak üzere Türkiye'de olmaktan mutluyuz? diye konuştu.

TÜRK AİLELER AĞIRLAYACAK

16-25 Nisan tarihleri arasında Bursa'da Türk ailelerin yanında kalacak olan Alman öğrenciler, çeşitli kutlamalarda sahne alacak. 23 Nisan'a kadar Bursa ve çevresinin tarihi yerlerini gezme fırsatı da bulacak olan öğrenciler, kendi hazırladıkları dans figürleri 23 Nisan günü resmi kutlamalarda ülkeleri adına sergileyecekler. Alman öğrenciler arasından seçilecek bir temsilci ile okul Müdiresi Petra Krüger, Ankara'daki kutlamalarda da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin tarafından kabul edilecek. Alman öğrenciler 25 Nisan tarihinde Türkiye'den ayrılacak.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title