Haberler

22 Bin Bonozedeye 728 Milyon 353 Bin YTL Ödeme Yapılacak(2-son)

Bonozedelere Nakit Ödeme Yapılacak

Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, toplam 728 milyon 350 bin 435 YTL tutarındaki bonozede alacaklarının nakit ödeyeceklerini söyledi. Şener, ödeme planı ve tarihlerin belirlenmesine iliştin bakanlar kurulu taslağının da tamamlanmak üzere olduğunu kaydetti. Şener, CHP'li milletvekillerinin bonezedeler gibi off shore'dan mevduata dönenlere de ödeme yapılmasına yönelik talebine karşılık bunun mümkün olmadığını söyledi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda bonezedelere ödeme yapılmasına ilişkin tasarıya ilişkin toplantıda konuşan Şener, 22 bini aşkın bonozedeyi ilgilendiren ödemelerin defaten ödenmesine ilişkin cümleye nakit kelimesini de ekleyeceklerini söyledi. Şener muhalefet partisinin tasarıda yeralan bakanlar kuruluna yetki verilmesine yönetil düzenlemeye tepkilerine karşılık, "İmarbank'tan mevduat alanlara ödeme yapılması konusunda da bakanlar kuruluna yetki verilmişti. Bu tasarıdaki yetki daha az ya da daha sınırlı değil. Faiz yetkisi her iki yasada da aynı önergeyle defaten kelimesinin yanına nakden ödemeyi de ekleyeceğiz" diye konuştu.

OFF SHORE İÇİN ÖDEME YOK

Bakan Şener, CHP'li milletvekillerinin bonezedeler gibi off shore'dan mevduata dönenlere de ödeme yapılmasına yönelik talebine karşılık bunun mümkün olmadığını söyledi. Şener off shore hesaplarını BDDK'nın denetiminde olmadığını belirterek, "Diğer el koyulan bankalarda da off shore'lar ödenmedi. BDDK bu hesapların denetiminden sorumlu değil, tespitinde zorluklar var" değerlendirmesini yaptı.

Bonozedelerde ilişkin tasarının hazırlanmasında yargı kararlarının etkili olduğunu kaydeden Şener, "Yargı süreci tasarının hükümet tarafından Meclis'e gönderilmesini sağladı. Biz ödemelerde geç kalmadık" dedi.

UZANLARDAN 6.5 MİLYAR DOLARLIK TAHSİLAT

Bakan Şener, Uzan Grubu'ndan bu zaman kadar yapılan tahsilatlara ilişkin soru üzerine de, varlık satışından 6.5 milyar dolarlık gelir elde edildiğini ifade etti. Şener, bunun 3.2 milyar dolarını Maliye'ye, 0.8 milyar dolarının Hazine'ye, 1.2 milyar dolarını diğer alacaklılara olmak üzere 5.2 milyar dolarlık ödeme yapıldığını söyledi. Fonun alacağına mahsup edilen tutarın da 1 milyar dolar olduğunu anlatan Şener, İmarbank mudilerine de bugüne kadar 8.5 milyar dolarlık ödeme yapıldığını anlattı. (ANKA)

(HAZ/YLD)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title