Haberler

2. Madde 108 Ret Oyuna Karşı 403 Oyla Kabul Edildi

TBMM Genel Kurulunda, Başörtüsüne Yükseköğretimde Serbest Bırakılmasını İçeren Anayasa Değişikliği Teklifinin 2. Tur Oylamasında, 2. Madde 403 Oyla Kabul Edildi.

TBMM Genel Kurulunda, başörtüsüne yükseköğretimde serbest bırakılmasını içeren Anayasa değişikliği teklifinin 2. tur oylamasında, 2. madde 403 oyla kabul edildi.

Anayasanın, ''Eğitim ve öğretim hakkı ve ödevi '' başlıklı 42. maddesinde değişiklik yapan teklifin 2. maddesinin gizli oylamasına, 518 milletvekili katıldı. Madde, 108 ret oyuna karşılık 403 oyla kabul edilirken, 2 milletvekili çekimser kaldı, 5 oy da boş çıktı.

Teklifin 2. maddesiyle, Anayasanın ''Eğitim ve öğrenim hakkı ve ödevi'' başlıklı 42. maddesine, ''Kanunda açıkça yazılı olmayan herhangi bir sebeple kimse yükseköğrenim hakkını kullanmaktan mahrum edilemez. Bu hakkın kullanımının sınırları kanunla belirlenir'' şeklinde yeni bir fıkra ekleniyor.

Meclis Başkanı Köksal Toptan, 2. maddenin oylama sonuçlarını açıkladıktan sonra birleşime ara verdi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title