Haberler

2. Lefter Kupası Sahibini Buldu

1925 yılında Büyükada'da doğan, 17 yıl boyunca oynadığı Fenerbahçe'de attığı 400'ün üzerinde golle adını tarihe altın harflerle yazdıran, 46 kez de Türkiye A Milli Futbol Takımı forması giyen Lefter Küçükandonyadis, Kınalıada Jarden-Barsamyan...

1925 yılında Büyükada'da doğan, 17 yıl boyunca oynadığı Fenerbahçe'de attığı 400'ün üzerinde golle adını tarihe altın harflerle yazdıran, 46 kez de Türkiye A Milli Futbol Takımı forması giyen Lefter Küçükandonyadis, Kınalıada Jarden-Barsamyan Stadı'ndaki anlamlı bir futbol turnuvasıyla anılmaya devam etti. İlki geçen yıl gerçekleştirilen ve geleneksel hale getirilen Lefter Kupası'nın ikincisi, 16-17 Ağustos tarihleri arasında Kınalıada Jarden-Barsamyan Stadı'nda gerçekleştirildi.

Turnuva sembolik olarak dört adanın (Kınalıada, Burgaz, Heybeliada, Büyükada) takımları arasında yapıldı. Bu takımlarda veteran oyuncularından seçilmiş Lefter dostları da yer aldı. Lefter Küçükandonyadis yakınlarının ve sevenlerinin yoğun ilgi gösterdiği turnuvada, efsane futbolcu adına pankartlar açıldı ve dövizler taşındı. Heybeliada ile Kınalıada arasında oynanan final maçı normal süresi 1-1 eşitlikle tamamlandı. Penaltılar sonrasında, rakibini mağlup eden Kınalıada 2. Lefter Kupası'nın sahibi oldu. Üçüncülük- dördüncülük maçında ise Burgazada'yı 1-0 yenen Büyükada, turnuvayı üçüncülükle tamamladı.

Maçların ardından düzenlenen ödül töreninde takımlara kupa ve madalyalarını Adalar Belediye Başkanı Mustafa Farsakoğlu verdi.

Geçen yıl ise finalde Büyükada'yı 3-1 yenen Heybeliada 1. Lefter Kupası'nın sahibi olmuştu.

Galatasaray Kulübü eski başkanlarından Alp Yalman, turnuva öncesi basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Bir defa hakikaten bir vefa gösterisi bu ve Lefter unutulacak bir insan zaten değil. Adaların onun adına yaptığı bu turnuva hakikaten herkese bu ibret dersi olmalı, unutulmamalı dostluğun, sporun ne kadar önemli olduğunun hatırlatması bakımından hakikaten çok önemli ve güzel bir şey" dedi.

Eski futbolcu Hasan Vezir de, "Keşke yaşamış olsaydı onunla beraber top oynasaydık" diyerek, şunları söyledi;

"Turnuvaya biz geçen senede Heybeliada olarak katıldık. Tabi eski futbolcu arkadaşlarımızı burada gördük ve mutlu olduk. Dün de konuşmamda söylediğim gibi biz ikinci defa katılıyoruz. Turnuvanın oluşundan beri varız Heybeli Ada olarak, geçen sene kupayı aldık bu sene de finale çıktık. Bu Lefter abimizin, büyük usta futbolcumuzun anısına oluyor. Keşke yaşamış olsaydı onunla beraber top oynasaydık, yine O'nun anısına ama yaşamış bir şekilde anısına oynamış olsaydık, ama maalesef Lefter ağabeyimizi kaybettik. Burada olmaktan, eski arkadaşlarımızı görmekten ve ada halkının da bu turnuvaya önem göstermesi bizi mutlu etti. Güzel bir organizasyon, emeği geçen herkese teşekkür ederiz" ifadelerini kullandı.

Eski milli futbolcu Cüneyt Tanman ise, "Lefter abi Türk futbolunun yetiştirdiği en önemli oyunculardan bir tanesiydi. O'nun adına böyle bir turnuvanın düzenlenmesi tabi çok keyifli. Benim de buraya geliyor olmam benim için de gurur verici tabi. Diliyorum bu turnuvalar devam eder bundan sonra çok daha fazla ilgiyi alaka anlamında çok daha büyük olur katılım. Lefter abinin anısına gerçekten her şey layık" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Lefter Küçükandonyadis Politika Güncel Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title