Haberler

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı İsmail Kahraman, "19 Mayıs, sadece tarihten bir gün olarak görülmemelidir.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı İsmail Kahraman, " 19 Mayıs, sadece tarihten bir gün olarak görülmemelidir. Hürriyet ve bağımsızlığı şiar edinmiş bir milletin, emperyalizme boyun eğmeden, kendi manevi ve milli kimliğini yaşatma mücadelesinin bir tezahürü olarak değerlendirilmelidir." ifadelerini kullandı.

Kahraman, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, 19 Mayıs 1919'da Samsun'dan başlatılan milli mücadele sonucunda önce TBMM'nin açıldığını, ardından Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulduğunu anımsattı.

Minnetle yad edilen, şehitlerin kanlarıyla sulanan aziz vatanın bağımsızlığı için başlatılan mücadelede, milletin her ferdinin büyük fedakarlıkla sorumluluk üstlendiğini ve hürriyet uğruna canını feda ederek vatandaşı olmaktan bahtiyarlık duyulan büyük bir devleti miras bırakıldığını ifade eden Kahraman, gençlerin, tarih boyunca insanlığın gelişimine, huzur ve mutluluğuna katkıda bulunmaya gayret eden aziz milletin hürriyet ve bağımsızlığı için Samsun'dan başlatılan mücadelenin gayesini, her zaman en iyi şekilde anladığını belirtti.

Yarınların gençlerle daha güzel olacağını, necip milletin, dünya milletleri arasında hak ettiği yeri, gençlerin azim ve gayretiyle mutlaka alacağını vurgulayan Kahraman, şunları kaydetti:

"19 Mayıs, sadece tarihten bir gün olarak görülmemelidir. Hürriyet ve bağımsızlığı şiar edinmiş bir milletin, emperyalizme boyun eğmeden, kendi manevi ve milli kimliğini yaşatma mücadelesinin bir tezahürü olarak değerlendirilmelidir. Gençler, aziz milletimizin en dinamik, en kıymetli gücüdür. Daha güzel bir Türkiye ve daha müreffeh bir dünyada yaşamak onların çabalarıyla mümkün olacaktır. Unutmayalım ki yaşadıkları toprakların kıymetini bilmeyenler, sen-ben kavgasına tutuşup ülkelerini ateşe verenler, başkalarının maşası olmaya mahkumdurlar. Özellikle kardeşimiz dediğimiz Müslüman ülkelerde yaşanan dramlar bunun en somut örneğidir.

Bu inanç ve düşüncelerle, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramının, sevinç ve coşku içinde kutlanmasını temenni ediyor, istiklalimiz için kendilerini milletimize vakfeden, topraklarımızın vatan olması için canıyla, kanıyla mücadele eden bütün devlet büyüklerimizi, Mustafa Kemal ve onunla Samsun'a çıkan 18 subayımızı, milli mücadelenin bütün kahramanlarını ve aziz şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyorum."

Kaynak: AA / Politika

Mustafa Kemal Atatürk İsmail Kahraman Hürriyet 19 Mayıs Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
title