Haberler

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'nin 96. Yıl Dönümü ve Şehitleri Anma Günü Dolayısıyla Pazarlar, Hisarcık, Çavdarhisar ve Şaphane İlçelerinde Çeşitli Etkinlikler Düzenlendi.

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'nin 96. yıl dönümü ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla Pazarlar, Hisarcık, Çavdarhisar ve Şaphane ilçelerinde çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki törende, Atatürk Anıtı'na, Pazarlar Kaymakamı Murat Beşikçi, Garnizon Komutanı Jandarma Başçavuş Cengiz Kuzu ve Belediye Başkanı Ahmet Torun tarafından çelenk konulmasının ardından, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı söylendi.

Çok Programlı Lisede Yakuplar İlköğretim Okulunca hazırlanan programda, ilk olarak günün anlam ve öneminin dile getirildiği konuşmalar yapıldı.

Öğrenciler tarafından hazırlanan piyesler sunularak, şiirler okundu. Daha sonra öğrenciler arasında düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Törenin ardından ilçe merkezinde yaşayan şehit aileleri ve Sofular beldesinde bulunan şehit mezarı ziyaret edilerek, dua edildi.

-HİSARCIK-

Hisarcık'taki etkinlikler, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığının çelenklerinin konulmasıyla başladı.

Törende, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın söylenmesinin ardından Jandarma Üstçavuş Kubilay Hüyük, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. TÖren, öğrenciler tarafından şiirlerin okunmasıyla sona erdi.

Daha sonra makamında ailelerinin ihtiyaç ve sorunlarını dinleyen Kaymakam Mustafa Koç, şehitlik mertebesine ulaşabilmek için hayatta parayla ölçülemeyen canın ortaya konulduğunu söyledi. Şehitlere minnettar olduklarını ifade eden Koç,

"Her dakika, her daim nefes aldığımız sürece bu milletin, bu devletin bir ferdi olarak gerekse devletin görevlisi olarak şehit ve gazilerimize minnettarız" dedi.

İlçe merkezi, Dereköy ve Hasanlar beldelerindeki şehit mezarları ziyaret edilerek karanfiller bırakıldı. İlçe Müftüsü Mehmet Ceyhan tarafından dua yaptırılmasının ardından protokol mensupları, şehit ailelerini evlerinde ziyaret etti.

Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Hisarcık Meslek Yüksekokulundaki anma etkinliğinde konuşan tarih öğretmeni Yasin Cengiz, Çanakkale Zaferi'nin ordusu bile olmayan bir milletin zaferi olduğunu söyledi. Aradan 96 yıl geçmesine karşı anma etkinlikleri yapılmasının, vatan ve millet için şehit olanlara saygının göstergesi olduğuna işaret eden Cengiz, "O dönemde savaşan 15- 16 yaşındaki gençlerin şehit olduğunu görüyoruz. Şunu bilmeliyiz ki, yüreklerde Çanakkale ruhu ve vatan sevgisi olduktan sonra bu milletin elinden bırakın vatanını almak, bir karış toprağını almak dahi mümkün olmayacaktır" dedi.

Atatürk İlköğretim Okulundaki etkinlikte ise öğrenciler tarafından şiirler okunup oratoryo ve tiyatro gösterileri sunuldu.

-ÇAVDARHİSAR-

Çavdarhisar'da Hükümet Konağı önünde gerçekleştirilen törende, saygı duruşu, İstiklal Marşı'nın söylenmesi ve Atatürk Anıtı'na çelenk bırakıldı.

Törene, Kaymakam Ömer Bilgin, Belediye Başkanı Halil Başer ile daire amirleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Öğrencilerin şiirler okumasının ardından, protokol mensupları, ilçe merkezi ve köylerdeki şehit mezarlarını ziyaret ederek, dua etti.

-ŞAPHANE-

Şaphane'de etkinlikler kapsamında da, ilk olarak Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na, Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı, Cumhuriyet Başsavcılığı ve Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Şaphane Meslek Yüksekokulu Müdürlüğünün çelenkleri bırakıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın söylenmesiyle sona eren törenin ardından Şaphane Merkez Mezarlığındaki şehit mezarları ziyaret edildi, dua edildi.

Tören ve ziyaretlere, Kaymakam Zerrin Çay Beşikçi, Belediye Başkanı Ramazan Yeşildeniz,Cumhuriyet Savcısı İzzet Yurteri, DPÜ Şaphane Meslek Yüksekokulu Müdürü Lütfi Mutlu, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Belediye Sinema Salonunda, Çanakkale Deniz Zaferi'nin fotoğraflarından oluşan serginin açılması ve belgesel film gösteriminin ardından tören, oratoryo gösterisi ve şehit ailelerine çeşitli hediyelerin verilmesiyle sona erdi.

Etkinlikler kapsamında Koca Seyfullah Camisinde şehitler anısına mevlit okutuldu.

-GEDİZ-

Gediz Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinin Çağrı Bey İzci Grubu, bu yıl 14'üncüsü düzenlenen "Çanakkale Geçilmez Ergin İzci Yürüyüşü"ne katıldı.

Okul Müdürü Tevfik Delen, yaptığı açıklamada, 14- 18 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilen yürüyüşe, Kütahya'yı temsilen kendisinin yanı sıra tarih öğretmeni Vedat Akan ve öğrenciler Fatih Özer, Abdullah Çulhacık, Murat Aydın, Ramazan Özçelik, Mustafa Mert Akdoğan, Halil İbrahim Baş, Aykut Algül, Ferhat Kartal, Burak Ören ve Tuğrul Acar'ın katıldığını bildirdi.

Kumkale beldesindeki Kumkale Şehitliği önünden başlayan 20 kilometrelik yürüyüşe, 29 ilden toplam 229 izcinin katıldı. Yürüyüş, İntepe Gençlik ve İzcilik Eğitim Tesislerinde sona erdii.

Okul Müdürü Delen, "İzcilerimiz geçen yıl düzenlenen 'Atatürk'ün Ata Yurdu Taşkale'den Türk dilinin başkenti Karaman'a, Ergin İzci Yürüyüşü Kampı'na da katılmıştı. Atalarının şehit ve gazi olduğu toprakları ziyaret edip orada çeşitli faaliyetlere katılan öğrencilerimiz gurur kaynağımız oldu" dedi.

- KÜTAHYA

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

title