Haberler

11. Cumhurbaşkanı Seçimi

Köksal Toptan, 'Seçilecek Olan Cumhurbaşkanı Hiç Kuşku Yok Ki Siyasi veya İdeolojik Düşüncesi Ne Olursa Olsun Herkesin Cumhurbaşkanı Olacaktır' Dedi.

11. cumhurbaşkanı seçimi için toplanan TBMM Genel Kurulu'nun açılışını yapan TBMM Başkanı Köksal Toptan, "Seçilecek olan cumhurbaşkanı hiç kuşku yok ki siyasi veya ideolojik düşüncesi ne olursa olsun herkesin cumhurbaşkanı olacaktır" dedi.

TBMM Genel Kurulu, 11. cumhurbaşkanı seçimi 1. tur oylaması için saat 15.00'de TBMM Başkanı Toptan başkanlığında açıldı. Toptan, toplantının açılışında yoklama için 7 dakikalık süre verdi. Sürenin sonunda, çok sayıda milletvekilinin elektronik sisteme giriş yapamadığından yoklamaya katılamadığını, bu nedenle başkanlığa pusula gönderdiğini ifade eden Toptan, mükerrerliğe neden olmamak için bu pusulaların elektronik yoklamaya girenlerle karşılaştırıldığını bildirdi.

Toptan, daha sonra Anayasa'nın öngördüğü 367 milletvekilinin çok üzerinde bir sayının Genel Kurul'da bulunduğunu bildirerek, çalışmaları başlattı. Toptan, Genel Kurul'da oylamaya geçilmeden kısa bir konuşma yaptı. Toptan, Meclis'in bugün tarihi bir görevi yerine getirmek için toplandığını belirterek, devletin ve milletin birliğini temsil edecek cumhurbaşkanının Meclis çatısı altında halkın temsilcileri olan milletvekilleri tarafından seçileceğini ifade etti.

Toptan, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"Tarihte çok büyük devletler, cihan imparatorlukları kurmuş ve yüzyıllarca

yaşatmış bir şanlı mirasın sahibi olan büyük Türk milleti ve onun temsilcileri, yepyeni bir heyecanla, bu seçimle birlikte geleceğimizi inşa etme konusunda önemli kararlar alacaktır. Öyle inanıyorum ki, yüce heyetiniz görev yapacağı 23. dönemde bugünden başlayarak Cumhuriyetimiz'in 100. yıl vizyonuna yaraşır ve yakışır işleri yapacak, Milletimiz de bu dönemi takdir ve minnetle anacaktır. Bugün 11. kez cumhurbaşkanı seçecek olan TBMM, gelecekte de daha nice cumhurbaşkanları seçecek ve demokrasi ile taçlanmış

Cumhuriyetimiz tüm temel niteliklerini özenle koruyarak ilelebet yaşayacaktır."

Farklı siyasi partilere mensup adayların yarışacağına dikkat çeken Toptan, "Seçilecek olan cumhurbaşkanı hiç kuşku yok ki siyasi veya ideolojik düşüncesi ne olursa olsun herkesin cumhurbaşkanı olacaktır" diye konuştu.

MESUT YILMAZ SALONDA

BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu, Rize bağımsız Milletvekili Mesut Yılmaz ve ÖDP lideri Ufuk Uraz ile bağımsız milletvekili Hamit Geylani'nin Genel Kurul'da hazır bulundukları görüldü. CHP tam kadro Genel Kurul çalışmasına katılmadı.

Genel Kurul'daki 11. cumhurbaşkanı seçimine ayrıca MHP lideri Devlet Bahçeli, AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabineye mensup bakanlar da katıldı. 11. cumhurbaşkanı adaylarından Abdullah Gül'ün küçük oğlu Mehmet Emre Gül de izleyiciler arasında yerini aldı.

(AU-SN-SN-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title