Haberler

"07a" Seri Numaralı Biletlerin Satışı Durduruldu

Üzerinde Türkiye Haritası Bulunan Hemen Kazan Kartlarının Satışı Durduruldu.

Üzerinde Türkiye haritası bulunan hemen kazan kartlarının satışı durduruldu.

Milli Piyango İdaresinden yapılan açıklamada, vergi bilincinin yerleştirilmesi temasını işleyen ''07A'' seri numaralı hemen-kazan biletlerinin Şubat 2007'de satışa sunulduğu anımsatıldı.

Açıklamada şöyle denildi:

"Hemen-Kazan biletlerinin tamamında ikramiyenin kazınacağı kısım baskı tekniği gereği bilet üzerindeki temayı anlatan kompozisyonun sağ tarafında bulunmaktadır.

Tamamen kurumsal sosyal sorumluluk gereği olarak vergi bilincini yerleştirmek amacıyla 2007 Şubat ayında piyasaya sunulan söz konusu biletlerin bugüne kadarki satış sürecinde Milli Piyango İdaremize olumsuz bir eleştiri gelmemiştir. Ancak, son günlerde bazı basın-yayın organlarında çıkan haberlerde vergi bilincini yerleştirmek amacıyla hazırlanan temadaki kompozisyonun gerçek amacının dışında farklı yorumlara ve eleştirilere muhatap olduğu görülmüştür.

Maliye Bakanı Sayın Kemal Unakıtan'ın konunun değerlendirilmesi talimatı üzerine, son günlerde medyada bu konuda yer alan haberler ve bunun yarattığı hassasiyetler de dikkate alınarak, yanlış algılamalara son vermek amacıyla söz konusu '07A' seri no?lu hemen kazan biletlerinin satışının durdurulmasına karar verilmiştir.''

Türkiye haritası bulunan hemen-kazan kartlarında ikramiye için ''Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu ve Doğu Karadeniz bölgelerinin'' yer aldığı sağ tarafının kazınması, bazı kesimlerin eleştirilerine yol açmış ve konu basına yansımıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title