Haberler

Zonguldaklı Öğrencilerden Anlamlı Yardım

Zonguldak Karaelmas İlköğretim Okulu 5/a Sınıfı Öğrencileri, Hazırladıkları Giysi ve Kırtasiye Malzemelerini, Türk Bayraklarıyla Birlikte Hakkari'nin Çukurca İlçesi Narlı Köyü İlköğretim Okulu'nda Öğrenim Gören Öğrencilere Gönderdi.

Zonguldak Karaelmas İlköğretim Okulu 5/A sınıfı öğrencileri, hazırladıkları giysi ve kırtasiye malzemelerini, Türk bayraklarıyla birlikte Hakkari'nin Çukurca İlçesi Narlı Köyü İlköğretim Okulu'nda öğrenim gören öğrencilere gönderdi.

Yıllar önce Hakkari'nin Çukurca İlçesi Narlı Köyü'nde öğretmenlik yapan Karaelmas İlköğretim Okulu 5/A sınıfı öğretmeni Ahmet Altıntaş, 1991 yılında yaşanan terör olayları nedeniyle boşaltılan ve 1994 yılında tekrar geri dönüş yapan köy sakinlerinin çocukları için yaptırılan Narlı Köyü İlköğretim Okulu'nun 2006 Eylül ayında faaliyete girdiğini belirterek, birleştirilmiş tek derslikli okulun şu anda ana sınıfıyla birlikte 24 öğrencisinin bulunduğunu ifade etti. Oradaki halkın kendisine ulaşıp talepte

bulunması üzerine okullarıyla Narlı Köyü İlköğretim Okulu'nu kardeş yaptıklarını belirten Altıntaş, sözkonusu yardımı kendi aralarında topladıkları parayla karşıladıklarını söyledi.

Daha sonra 5/A sınıfı öğrencileri, Narlı Köyü İlköğretim Okulu'nda okuyan 24 öğrenciye gönderilmek üzere kırtasiye ve giyecek malzemelerini alarak yazdıkları mektuplarla birlikte gönderdi. Çukurca Narlı Köyü İlköğretim okulu öğrencilerine yazılan mektuplar ise duygulu anlar yaşattı. Melisa Karapınar isimli öğrenci, yazdığı mektupta, "Bu yardımlarımızı sürdüreceğiz. Çok okuyup ileriki yaşamımızda kalem tutarak ekmek paranızı kazanıp, vatana ve millete hayırlı bireyler olarak yaşamınızı sürdürmenizi

istiyoruz. Sizleri de bu şekilde aramızda görmek istiyoruz" dedi. Zonguldak Karaelmas İlköğretim Okulu öğrencileri mektuplarına cevap yazılmasını da istedi.

Hazırlanan 5 koli giyecek ve kırtasiye, bir kargo firması tarafından ücret alınmadan Hakkari'nin Çukurca ilçesine gönderilme üzere okuldan alındı.

(OS-AK-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title