Haberler

Zonguldak'ta Eğitime Destek Verenlere Plaket

Zonguldak ve Köylerini Kalkındırma ve Yaşatma Derneği Aracılığıyla 100'ün Üzerinde Öğrenciye Burs İmkanı Sağlayan Kişilere Plaket Töreni Düzenlendi.

Zonguldak ve Köylerini Kalkındırma ve Yaşatma Derneği aracılığıyla 100'ün üzerinde öğrenciye burs imkanı sağlayan kişilere plaket töreni düzenlendi.

Zonguldak ve Köylerini Kalkındırma ve Yaşatma Derneği tarafından, ihtiyaç sahibi 100'ün üzerinde öğrenciye burs imkanı sağlayan kişilere Belediye nikah salonunda plaket töreni düzenlendi. Eğitime yardımlarının her zaman devam edeceğini belirten Necati Başar, “Derneğimiz öncülüğünde yapmış olduğumuz, eğitim ve öğretime katkı kampanyasında yüksek öğrenim gören ihtiyaç sahibi 100'ün üzerinde öğrenciye burs verip katkıda bulunanları plaketle ödüllendirmek istedik. Derneğimiz Zonguldak'ta sosyal, ekonomik ve kültürel konularda faaliyetlerini yapmakla beraber daha çok eğitime duyarlılık vermiştir” dedi.

Zonguldak valisi Yavuz Erkmen, kampanyayı hayata geçirenlere teşekkür etti. Erkmen, “Bu toplantıda bulunmaktan mutluluk duyuyorum. Böyle güzel bir projeyi hayata geçiren derneğimize çok teşekkür ediyorum. Eğitime yapılan bu yardımlar çok önemlidir. Zonguldak ili olarak ilköğretimi bitiren çocuklarımızın yüzde 90'ı liseye gönderebiliyoruz. Bu Türkiye ortalamasına göre çok önemli bir olaydır. Bizim millet olarak en büyük özelliğimiz birliğimiz ve beraberliğimizdir. Kampanyaya yapılan yardımlar neticesinde destek verdiğimiz 100'ün üzerindeki öğrencimiz yüksek öğrenim görmektedir. Bu sayı 100'dür. Ama ileriki günlerde bu sayının daha da yukarı çıkacaktır. İlimizde Kredi Yurtlar öğrenim yurdumuzun ek binasının ihalesi yapıldı. Yüksek öğrenim gören öğrencilerimizin Türkiye'de yeni uygulamaya geçen müstakil odalarda kalarak, spor ve kültürel faaliyetlerle bu yurtlarda kalacak olması bizleri çok mutlu edecek” dedi.

Zonguldak Belediye Başkanı Secaattin Gonca ise, insana yapılan yardımın önemli olduğunu belirtti. Gonca, “En güzel yardım insana yapılan yardımlardır. Çünkü insan için yapılan yardımlarda örneğin yol yaptığınız da o yoldan geçen insanların mutlu olması gerekir. Önce insanları mutlu etmek gerekir. Eğitime yapılan destek ve yardımların önemi büyüktür. Bu kampanyaya destek veren herkese teşekkür ediyorum ve hepsini desteklerinden dolayı kutluyorum” dedi.

Konuşmaların ardından vali Yavuz Erkmen ve Belediye Başkanı Secaattin Gonca tarafından kampanyaya yardım edenlere plaketleri verildi.

(SŞ-ET-Y) 21.04.2008 19:44 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

Bakmadan Geçme

Mehmet Şimşek'in açıkladığı kamuda tasarruf paketine CHP'den ilk yorum

Mehmet Şimşek'in açıkladığı kamuda tasarruf paketine CHP'den ilk yorum

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title