Haberler

Zeki Sezer'den Hükümete Ağır Eleştiriler

DSP Fatih İlçe Başkanlığı Tarafından Düzenlenen Aşure Günü'ne Katılan DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Hrant Dink Cinayeti ile Yabancı Sermaye Akışı Konularında AKP Hükümetini Ağır Bir Dille Eleştirdi.

DSP Fatih İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen Aşure Günü'ne katılan DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Hrant Dink cinayeti ile yabancı sermaye akışı konularında AKP hükümetini ağır bir dille eleştirdi. Hrant Dink cinayetiyle devlet içindeki kadrolaşmanın gözler önüne serildiğini öne süren Sezer, ' devletin çivisinin çıktığı açıktır' dedi. Sezer, ' Halk kadrolaşmanın ardında neler olduğunu hrant dink cinayetiyle net bir şekilde gördü. Güvenlik güçleri kol kola Türk bayrağının önünde katille resim çektirme yarışına giriyor. Milliyetçilik kötüdür diyen Başbakan da Türk bayrağı önünde Kurban Olam Ayına Yıldızına diye poz veriyor. Devletinin çivisinin çıktığı açıktır. Devlet kurumları arasında kavga vardır' dedi.

"BUNUN ADI PEŞKEŞ"

AKP hükümetinin enerji ve bankacılık gibi sektörlerde yabancı sermaye akışını artıran yasalar çıkarmasını da eleştiren Sezer, "Bunun adı peşkeştir" dedi.

"KİMSE KENDİSİNİ BAŞKA KÖKENLİ İNSANLARIN DÜŞMANI OLARAK GÖREMEZ. GÖRMEYE KALKARSA AĞZININ PAYINI ALIR"

Sezer, Hrant Dink cinayetinin ardından kimilerinin Türkler ile Ermenileri karşı karşıya getşrmeye çalıştığını ancak böyle bir düşmanlığın söz konusu olmadığını söyledi. Bu ülkede bugüne kadar bir çok aydının cinayete kurban gittiğini söyleyen Sezer, "Kimse kendisini Ermeni ya da başka kökenli insanların düşmanı olarak göremez. Görmeye kalkarsa ağzının payını alır" dedi.

"NE ALEVİ BEKTAŞİLERİ NE DE KÜRTLERİ AZINLIK OLARAK GÖSTERMEYE KİMSENİN GÜCÜ YETMEZ"

Türkiye'nin 700 yıllık zengin bir kültürel geçmişe sahip olduğunu vurgulayan Sezer Aşure Günü vesilesiyle Alevi Bektaşi'leri de andı. Kimi çevrelerin Türkiye'deki bu kültür zenginliğini bir ayrımcılık aleti olarak kullandığına dikkat çeken Sezer, "Bizi birbirimize düşürmek isteyenler var. Ne alevi bektaşileri ne de kürtleri azınlık olarak göstermeye kimsenin gücü yetmez" dedi.

Toplantının ardından DSP li üyelere ve halka aşure dağıtıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title