Haberler

İtalya'da Yakalanan Çete, Zararlı Atıklardan Çocuk Ayakkabısı İşleyip Türkiye'ye Satmış

Güncelleme:

İtalya Milano'da yapılan bir operasyonda, zararlı atıkları yasa dışı yollarla işleyen ve ham maddelerini Türkiye, Meksika ve Kanada gibi ülkelere gönderen çete gözaltına alındı. Çocuk ayakkabısı yapımında kullanılan zehir, piyasa fiyatının üçte birine satılıyor.

Avrupa'nın zehirli atıkları başta Türkiye olmak üzere birçok ülkenin çocuklarına ayakkabı olarak dönüyor. İtalya'nın Milano kenti ve çevresinde yapılan bir operasyonda, zararlı atıkları yasa dışı şekilde işleyerek aralarında Türkiye'nin de bulunduğu ülkelere sattıkları iddia edilen dokuz kişi gözaltına alındı.

ÇOCUK AYAKKABISI YAPIMINDA KULLANILDI

BBC'de yer alan habere göre, bu atıklardan elde edilen hammaddenin cocuk ayakkabısı yapımında da kullanıldığı ve sağlığa zaralı olabileceği iddia ediliyor. İtalyan basınında yer alan haberlere göre Milano'da atık toplayan bazı şirketler, bu atıkları yasal yollardan işlemek ya da imha etmek yerine yasa dışı bir şekilde depolayıp işleyerek sahte PVC ve benzeri hammadde üretiyordu. Aralarında duvar kağıdı gibi özel işleme tabi tutulması gereken, aksi halde sağlığa zararlı olabilecek maddelerin de yer aldığı atıklar yasa dışı ve kontrolsüz bir biçimde işlenerek satılıyordu.

PİYASA FİYATININ ÜÇTE BİRİ

Haberlere göre bu atıklardan elde edilen 'sahte PVC' gibi hammaddeler, normal piyasa fiyatının üçte biri kadar ucuza satılıyor ve aralarında Türkiye, Meksika, Kanada ve Fas'ın da yer aldığı ülkelere gönderiliyordu. Atıklardan elde edilen bu hammaddeler plastik sanayiinde, çocuk ayakkabısı tabanı, lastik çizme gibi çok sayıda ürünün yapımında kullanılıyordu.

BU ÜRÜNLER SAĞLIĞA ZARARLI

İtalyan basını yasa dışı ve kontrolsüz şekilde işlenen atıklardan elde edilen bu ürünlerin sağlığa zararlı olabileceğini yazdı. 'Atık çetesinin' faaliyetleri ilk olarak 2016 yılında Pavia kentinde bir depoda yapılan incelemelerde kural dışı işlemlerin belirlenmesiyle ortaya çıktı.

ÇETENİN BU YOLLA 2 MİLYON EURO GELİR ELDE ETTİĞİ BELİRTİLDİ

Açılan soruşturmanın sonunda da bu hafta içinde bir operayon yapılarak dokuz kişi gözaltına alındı. Yasa dışı atık ticareti yaptıkları iddiasıyla 12 kişi hakkında daha soruşturma yürütulüyor. 'Çetenin' bu yolla 2 milyon Euro'nun üzerinde gelir elde ettiği belirtiliyor.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Türkiye Milano İtalya 3. Sayfa Dünya Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (11)

SSK EMEKLİSİ:

İYİDE ZEH, R, N PARDON PETROLUN KULLANILMADIĞI YER Mİ VAR , YEDİĞİMİZ İÇTİĞİMİZ SOLUDUĞUMUZ GÜZEL GÖRÜNMEK İÇİN ÜZERİMİZE GİYDİKLERİMİZİN , VEYA EVİMİZDE KULLANDIĞIMIZ HANGİ MAL PETROL ÜRÜNÜ DEĞİL ? ZEHİRİN OLMADIĞI BİR YER BİR DÜNYA VAR MI SAHİ ?

4
2
yanıtYanıtla
Gümrükçü:

Çinden yapılan ithalattada aynı durum sözkonusu gelen malın malzemesine bakan yok zaten bunu anlayacak eğitimde kimselerde yok labratuarda yok şansa yaşıyoruz bu ülkede insanlar çok değersiz

5
0
yanıtYanıtla
Terazi:

Ucuz olsunda nasıl olursa olsun bizdeki esnaf sloganı bu

4
0
yanıtYanıtla
Normal bunlar:

Bizde rakabet kalite hizmet üzerine değil bu avrupa mantığı bizimkisi arap mantığı ucuz varsa ucuzun ucuzu vardır bu kafayla tabii zehirli plastik kullanırsın derdin kalite değilki sorgulamayanlarA kakala malı gitsin

4
0
yanıtYanıtla
Vatandaş:

Haber tmm da ne marka bu ayakkabı bilgi verilmemiş vatandaş nasıl anlıcak ipucu verilseymiş hiç olmazsa

2
0
yanıtYanıtla
Dürbünlü:

çinden gelen ithal ayakkabılar zehir saçıyor..ucuz ama zehirli.:((((

2
0
yanıtYanıtla
Selsebil:

Aynen doğrudur hocam.

yanıt1
yanıt0
Ahmet:

Gereksiz

0
1
yanıtYanıtla
Ahmet:

Bu dönüşümlü plastiklerin ithalinde sıkı denetim getirilmeli.

0
0
yanıtYanıtla
İsmail ağca:

İnternet ten çin malı bir barfiks demiri almıştım. Tutma yerleri lastikdi. Lastiğin kokusundan yanında durulmuyordu Bende söktüm yerine bez sarmıştım.

0
0
yanıtYanıtla
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title