Haberler

'Yüzde Yüz Milli Düşünce Yüzde Yüz Yerli Üretim" Konferansı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ayşe Türkmenoğlu, "Gençlerimizle bir araya gelmekten keyif alıyorum.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ayşe Türkmenoğlu, "Gençlerimizle bir araya gelmekten keyif alıyorum. Onların bu enerjileri bize de sinerji veriyor. Karşılıklı çok değişik fikirler de doğabiliyor." dedi.

Türkmenoğlu, Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu (GENÇKONFED) tarafından Şeyh Edebali Üniversitesi'nde "Yüzde yüz milli düşünce yüzde yüz yerli üretim" adıyla düzenlenen konferansta, dışa bağımlılığı azaltmak ve Türkiye'nin kendi öz potansiyeliyle neler yapabileceğini gençlere anlatmak amacıyla bu tip toplantıların gerçekleştirildiğini kaydetti.

Türkmenoğlu, şöyle konuştu:

"Yapılanları ve yapılabilecekleri anlatmak, onlarla karşılıklı görüş alışverişi bulunmak için üniversitelerde zaman zaman gençlerle bu tip toplantılar yapılıyor. Gençlerimizle bir araya gelmekten keyif alıyorum. Onların bu enerjileri bize de sinerji veriyor. Karşılıklı çok değişik fikirler de doğabiliyor. 'Yüzde yüz milli' adından anlaşılacağı üzere. Bunu sadece teknolojik anlamda da düşünmek lazım. Dünyaya verebileceğimiz çok farklı düşünce sistemleri, değer yargıları şeklinde de değerlendirebilirsiniz, topyekün. Aslında şu anda Türkiye'nin kalkınma seferberliğine gençlerimizin sunmuş olduğu katkı olarak nitelenebilir bu. Buraya gelen gençlerimizin büyük çoğu farklı sektörlerde çalışıyorlar. Birçok ilklere Türkiye'de imza atan gençlerimiz var. Üniversitelerde de bu anlamda onlar biraz da gelen gençlerimiz yetenek avına da çıkıyorlar. Üniversitelerde neler var, neler yapılıyor. Karşılıklı bu önerilere sinerjiye çevirme anlamında güzel toplantılar yapılıyor."

Selçuk Üniversitesi'nde farklı bölümlerden gençlerin oluşturduğu bir grup bulunduğunu anımsatan Türkmenoğlu, "Buradaki gençlerimizin Türkiye'nin enerji noktasında dışa bağımlılığını tamamen bitirecek projeleri var, hayata geçirecekleri. Bu yaptıkları çalışmalarla aldıkları patentte bu bölgeye ait yerel zenginliklere dair bir çalışma yapmışlar. Bu gençlerimiz üniversiteyi yeni bitiren, doktorasını yapan ya da lisans üstü eğitimini yapan gençlerimiz. Bu sadece bir örnek. Çok daha farklı çalışmalar var. Güzel projeler ve çalışmalar çıkıyor." ifadesinde bulundu.

Etkinliğe, Şeyh Edebali Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Nurgül Özbay, GENÇKONFED Genel Başkanı Bilal Okudan, akademik personel ve daire müdürleri ile öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Politika Güncel Haberler

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

TBMM'de ilginç polemik! AK Parti Grup Başkanvekili Yenişehirlioğlu: Biz saraydan talimat almıyoruz

TBMM'de ilginç polemik! AK Parti Grup Başkanvekili Yenişehirlioğlu: Biz saraydan talimat almıyoruz

13 yaşındaki kıza tecavüz davasına bakanlık müdahil oldu: Haberlere tepkili, tekrar travma yaşamak istemiyor

13 yaşındaki kıza tecavüz davasına bakanlık müdahil oldu: Haberlere tepkili, tekrar travma yaşamak istemiyor

Bakmadan Geçme

Arda Güler Real Madrid'de kaç gol attı? 15 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 15 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 15 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Talisca Beşiktaş'a gelecek mi? Al Nassr Talisca'yı gözden çıkardı Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 15 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam mı geldi? (ZAMLI) Köprü geçiş ücretleri ne kadar oldu? 15 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 15 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 15 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Şampiyon olan takım Şampiyonlar Ligi'ne direkt gidiyor mu, eleme mi oynuyor? Real Madrid Alaves maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Alaves maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Zaniolo sakatlandı mı, ne zaman sahalara dönecek? Tottenham Manchester City maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Tottenham M.City maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Öğretmenlik Meslek Kanunu nedir, maddeleri nelerdir? Tottenham Manchester City maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Tottenham M.City maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Yasemin Allen kimdir? Yasemin Allen kaç yaşında, nereli?
Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam

Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title