Haberler

'Yurt Dışı Müteahhitlik ve Teknik Müşavirlik Hizmetleri Konseyi' Kuruldu

Yurt Dışı Müteahhitlik ve Teknik Müşavirlik Hizmetleri Konseyi Kuruldu. Kamu Kurumları ve İlgili Kuruluşlarla Birlikle Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin de (TOBB) Üye Olduğu Konsey, Yurt Dışı Müteahhitlik ve Teknik Müşavirlik Sektörünün Uluslararası Hizmet Ticaretinin Gereklerine Uygun Olarak Türkiye Ekonomisi Yararına Düzenlenmesi, Desteklenmesi ve Geliştirilmesini Sağlamayı Amaçlıyor.

Yurt Dışı Müteahhitlik ve Teknik Müşavirlik Hizmetleri Konseyi kuruldu. Kamu kurumları ve ilgili kuruluşlarla birlikle Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin de (TOBB) üye olduğu konsey, yurt dışı müteahhitlik ve teknik müşavirlik sektörünün uluslararası hizmet ticaretinin gereklerine uygun olarak Türkiye ekonomisi yararına düzenlenmesi, desteklenmesi ve geliştirilmesini sağlamayı amaçlıyor.

TOBB'dan yapılan açıklamaya göre, konseyin sektöre ilişkin kısa, orta ve uzun vadeli stratejik planlar ile yıllık programları belirlemesi ve bu kapsamda gerçekleştirilecek düzenleme ve uygulamalar hakkında önerilerde bulunması öngörülüyor. Konseyde belirlenen politikalar ile yıllık programların hayata geçirilmesi kapsamında yürütülecek faaliyetlere özel sektör kuruluşlarının da etkin bir şekilde katılımı sağlanacak. Konseyde yer alan özel sektör kuruluşlarının koordinasyonu TOBB tarafından

gerçekleştirilecek. Ayrıca, TOBB bünyesinde özel sektör çatı örgütlenmesinin gerçekleştirilmesine yönelik çalışmaların yapılması ve uygulamaların bu örgütlenmeler tarafından yürütülmesini sağlayacak önlemlerin alınması hususunda yürütülecek iş ve işlemler Dış Ticaret Müsteşarlığı'nın bağlı olduğu bakanlık tarafından yerine getirilecek.

Konsey, Dış Ticaret Müsteşarlığı'nın bağlı olduğu bakanın veya dış ticaret müsteşarının başkanlığında yılda en az bir defa olağan olarak toplanacak ve konseyin sekreterya hizmetleri Dış Ticaret Müsteşarlığı Anlaşmalar Genel Müdürlüğü tarafından yerine getirilecek. Yurt Dışı Müteahhitlik ve Teknik Müşavirlik Hizmetleri Konseyi'nin kurulmasına ilişkin 2007/20 sayılı Başbakanlık Genelgesi 20 Temmuz 2007 tarihli ve 26588 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

(MÜG-MAY-NÇ-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? Lilak ne zaman işlem görecek? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ne zaman 2024? En az atama yapılacak branşlar! Öğretmen atamalarında en az hangi branşlar atanacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi, artacak mı? 8 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title