Haberler

Yozgat: AB Belediyeler Birliği Dönem Başkanı Martijn'in Yozgat Ziyareti

Kayseri'nin Felahiye İlçesi'ne Bağlı Kayapınar Beldesi'nde Düzenlenen Avrupa Birliği (AB) Belediyeler Birliği Bilgilendirme Toplantısına Katılan AB Belediyeler Birliği Dönem Başkanı Lionel Martijn, Hollanda'nın Roterdam Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Zekir Baran, Charlois Belediye Meclis Üyesi Hasan Tekten, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer'i Makamında Ziyaret Etti.

Kayseri'nin Felahiye İlçesi'ne bağlı Kayapınar Beldesi'nde düzenlenen Avrupa Birliği (AB) Belediyeler Birliği Bilgilendirme toplantısına katılan AB Belediyeler Birliği Dönem Başkanı Lionel Martijn, Hollanda'nın Roterdam Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Zekir Baran, Charlois Belediye Meclis Üyesi Hasan Tekten, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer'i makamında ziyaret etti.

Ziyaret sırasında Yozgat Valisi Amir Çiçek, AK Parti Yozgat Milletvekilleri Mehmet Çiçek, Bekir Bozdağ, AK Parti İl Başkanı Zekeriya Avşar ile Yozgat İl Genel Meclis Başkan Ayhan Can da hazır bulundu. Belediye Başkanı Yusuf Başer, kendisinin daha önce Hollanda'da düzenlenen belediyeler birliği toplantısına katıldığını belirterek, "Avrupa'dan ülkemize gelen ilimizi de ziyaret eden AB Belediyeler Birliği Dönem Başkanı Lionel Martijn, Hollanda'nın Roterdam Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Zekir Baran, Charlois Belediye Meclis Üyesi Hasan Tekten'e ve Kayapınar Belediye Başkanı Duran Safrantı'ya teşekkür ediyorum" dedi.

AB Belediyeler Birliği Dönem Başkanı Lionel Martijn, Yozgat'ı çok iyi bulduğunu ve gelişmeye çok müsait bir şehir olduğunu belirterek, "Sporu çok sevdiğimden dolayı Yozgatspor'un 1. ligden düşmesine çok üzüldüm" diye konuştu.

Türkiye'nin AB'ye girmesine olumlu baktığını ifade eden Martijn, "Türkiye'nin Avupara'ya Avrupa'nın da Türkiye'ye ihtiyacı var. Türkiye'nin önemli avantajı ise büyük bir genç nüfusa sahip olmasıdır" şeklinde konuştu.

Vali Amir Çiçek, Başkan Martijn'e Yozgat Çapanoğlu Büyük Camii'nin resminin bulunduğu çinili tabak ve Yozgat'ın yöresel yemeğinden olan testi biblosunu hediye etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title