Haberler

Yönetmen Özer Kızıltan vefat etti

Kanser tedavisi gören yönetmen Özer Kızıltan, 57 yaşında hayatını kaybetti.

Kanser tedavisi gören yönetmen Özer Kızıltan, 57 yaşında hayatını kaybetti.

Film Yapımcıları Meslek Birliği'nin (FİYAB) sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, ödüllü yönetmenin vefat ettiği duyuruldu.

Mesajda, "Onlarca televizyon dizisinde yönetmenlik, sinema okullarında hocalık yapan Özel Kızıltan, sektörün sevilen isimlerindendi. Merhuma rahmet, yakınlarına sabır ve baş sağlığı diliyoruz." ifadelerine yer verildi.

"Takva", "Beni Unutma", "Aşkın 5 Hali" ve "Mahrumlar"ın da arasında bulunduğu filmlerin yanı sıra çok sayıda televizyon dizisine imza atan Kızıltan için ayrıca sinema dünyasından pek çok isim ve kurum da sosyal medya hesaplarından taziye mesajı yayımladı.

Özer Kızıltan hakkında

İstanbul'da 17 Nisan 1963'te dünyaya gelen Kızıltan, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden 1994'te mezun oldu.

Eğitimi sırasında Lütfi Akad, Duygu Sağıroğlu, İlhan Arakon, Sami Şekeroğlu gibi ustalardan teorik ve pratik dersler alan Kızıltan, daha çok 2005'te çektiği ilk uzun metraj sinema filmi "Takva" ile adını duyurdu.

Bu film ile "57. Berlin Film Festivali", "13. Saraybosna Film Festivali", "43. Antalya Film Şenliği" ve "Uluslararası Toronto Film Festivali"nden ödülle dönen usta yönetmenin çektiği diziler arasında "Gülbeyaz", "Kurşun Yarası", "Yaralı Yürek" ve "Elveda Rumeli" gibi beğenilen yapımlar yer aldı.

Kaynak: AA / Güncel

Özer Kızıltan Yönetmen Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! 5 Mayıs Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 5 Mayıs burç yorumları nedir? CANLI maç izle! (REAL MADRİD-CADİZ) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 4 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Vanspor çekildi mi neden çekildi? Vanspor - Bursaspor maçında ne oldu? İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 20 Mayıs hangi burç? 20 Mayıs'da doğanlar hangi burç oluyor? 20 Mayıs tarihi hangi burç olur?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title