Haberler

Yolcu Otobüsüne Silahlı Saldırı

İstanbul-izmit Arasında Yolcu Taşıyan Metro Turizm'e Ait Otobüs, Sabah Saatlerinde Kocaeli'nin Gebze İlçesi'nde Silahlı Saldırıya Uğradı. 29 Yolcusu Bulunan Otobüse 5 Mermi İsabet Ederken, Olayda Ölen ve Yaralanan Olmadı. Saldırının, İki Firma Arasında Çıkan Rant Kavgasından Kaynaklandığı Sanılıyor.istanbul Silivri'den İzmit'te Yolcu Taşıyan Metro Turizm'e Ait 41 Yaşındaki Semih Sarıgün Yönetim...

İstanbul-İzmit arasında yolcu taşıyan Metro Turizm`e ait otobüs, sabah saatlerinde Kocaeli`nin Gebze İlçesi`nde silahlı saldırıya uğradı. 29 yolcusu bulunan otobüse 5 mermi isabet ederken, olayda ölen ve yaralanan olmadı. Saldırının, iki firma arasında çıkan rant kavgasından kaynaklandığı sanılıyor.

İstanbul Silivri`den İzmit`te yolcu taşıyan Metro Turizm`e ait 41 yaşındaki Semih Sarıgün yönetimindeki 34 JS 455 plakalı yolcu otobüsü, D-100 Karayolu Gebze Tatlıkuyu mevkiinde kimliği belirsiz kişilerin silahlı ve taşlı saldırısına uğradı. Sabah erken saatlerde meydana gelen olayda otobüse beş mermi isabet ederken, aracın camları kırıldı. Otobüste bulunan 29 yolcu saldırı ile birlikte büyük panik yaşadı. Yolcular saldırı sırasında kendilerini korumak için yere yattılar.

Şans eseri ölen ve yaralanın olmadığı olayda, yolcu otobüsünün sağ yan ve ön camları kırıldı. Saldırının ardından ilçe Emniyet Müdürü Ali Şahinli ve çok sayıda polis olay yerine gitti.

Otobüs şoförü Semih Sarıgün, özel bir taşımacılık firmasına ait iki minibüsün kendilerini sıkıştırdığını ileri sürdü. Minibüsten inen ve elinde silah bulunan kar maskeli bir kişinin otobüse ateş ettiğini, o sırada yol kenarında bekleyen yaklaşık 25 kişinin de taşlarla otobüse saldırdıklarını iddia etti. Sarıgün, ``İki kişinin elinde silah vardı. Yüzünde kar maskesi olan bir kişi bize doğru ateş etmeye başladı. Otobüsün sağ camına 5 el ateş edildi. Yol kenarında hazır bekleyen 25 kadar kişi de otobüsün ön camlarına taş attı`` diye konuştu.

Otobüs yolcularından Mücahit Kurt ise canlarını zor kurtardıklarını belirterek, ``Ne olduğunu anlayamadık. Birden silah sesleri duyduk ve otobüsün camları kırıldı. O sırada otobüsün içinde büyük panik yaşadık. Hepimiz canımızı kurtarabilmek için yere yattık. Tek yapabildiğimiz ölmemek için dua etmek oldu`` diye konuştu. Saldırıya uğrayan yolcu otobüsünde bulunan yolcular, daha sonra yine Metro Turizm`e ait başka bir otobüsle İzmit`e götürüldü.

Olayla ilgili çok yönlü soruşturma başlatıldı. Bu arada Metro Turizm`e ait otobüse yapılan saldırının, rakip firma arasında yaşanan rant kavgasından kaynaklandığı ileri sürüldü.

Şenol AYDIN/GEBZE (Kocaeli, (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title