Haberler

Yılmaz Vural Türk Antrenörde Israrlı

Güncelleme:

Kasımpaşa Teknik Direktörü Yılmaz Vural Milli Takımın Başına Geçebilecek Nitelikte Türk Antrenörlerin Bulunduğunu İfade Etti.

Kasımpaşa Teknik Direktörü Yılmaz Vural milli takımın başına geçebilecek nitelikte Türk antrenörlerin bulunduğunu ifade etti.

TSYD tarafından düzenlenen 47. Yıl Sporun Zirvesi Eğitim Semineri'nin ikinci gününün ilk oturumunu yöneten Faik Gürses'in ''medyada amcası, abisi, dostu olmayan'' diye tanımladığı Vural, Türkiye'de teknik adamların sadece işleriyle uğraşmadığını, ancak Kasımpaşa'da bunu aştıklarını söyledi.

Türk futbolcularında teknik kavramının gelişmesi gerektiğine dikkati çeken Vural, milli takım seviyesindeki oyuncuların, oyun bilgisi, oyun bilinci, pozisyon tanıma, oyun esprisi çözme yeteneklerinde eksiklerinin bulunduğunu kaydetti. Vural, Kasımpaşa'da her mevki için birer antrenörle çalıştıklarını ve iki gün bireysel antrenman yaptıklarını belirterek, her antrenörün futbolcuların her şeyiyle ilgilendiğini ifade etti.

Geçmişte bazı kulüp yöneticilerinden görevi bırakması yönünde çeşitli tehditler aldığını kaydeden Vural, ''Silah çeken yöneticiler olmadı değil. Şimdi yok böyle şeyler. Kötüyü hatırlamayalım, geldi, geçti'' dedi.

Vural, Türk antrenörlerin uluslararası alanda eksikliğinde bu görevi ona vermeyenlerin de katkısı bulunduğunu belirterek, şöyle konuştu:

''Bu ülkede 5-10 tane antrenörün ismini torbaya atın ve çekin. Çıkacak kişi bu işi yapar diye düşünüyorum. Bu konuda uzmanlığımız varsa, her Türk, her yabancı gibi her takımı çalıştırır. Bir baktım kendi arkadaşlarımdan tepki gördüm. İşe talip olunur mu? Bulurlar, getirirler dendi. Gündem oluşturmaktan doğal bir şey yok. Bu ülkede taraf olmazsanız hiç bir şey olamazsınız. Ben kimsenin tarafı olmak istemiyorum.''

Daha önce Turgay Şeren'in kendisine ''şovmen'' olduğunu söylediğini kaydeden Vural, kendisini futbolun asıl sahibi olan taraftara yanaştığı için böyle bir sıfat takıldığını ifade etti.

Kaynak: AA / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title