Haberler

"Yerhisar Müze Gemisi"ne Rekor Ziyaretçi

Kocaeli'nin Gölcük İlçesinde Bulunan ve 1964 Yılında Porlan Dragon Amerika'da, Türk Deniz Kuvvetleri İçin İnşa Edilen "Yerhisar Müze Gemisi" Ziyaretçilerin İlgi Odağı Oldu.

Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde bulunan ve 1964 yılında Porlan Dragon Amerika'da, Türk Deniz Kuvvetleri için inşa edilen "Yerhisar Müze Gemisi" ziyaretçilerin ilgi odağı oldu.

1965 yılında Türk Sancağı çekilerek 40 yıl Keşif-Karakol Gemisi olarak görev yapan gemi, 1974 yılında Kıbrıs Barış Harekatına katıldı. İsmini Bilecik ili Bozüyük ilçesinde bulunan Yerhisar Nahiyesi'nden alan gemi, 12 Ağustos 2005 yılında sancak inişiyle görev dışına alınıp, 27 Ekim 2006 tarihinde törenle açılışı yapılarak müze gemisi olarak hizmete başladı. Denizden alınıp karada konulan tek Türk Müze Gemisi olma özelliğine sahip Yerhisar Gemisi, 565 bin 599 kişi tarafından ziyaret edildi. 53 metre

boyunda ve 7 metre eninde, boş ağırlığı 269 ton ve dolu ağırlığı ise 467 ton olan geminin, inşa edildiğinde ABD'den Türkiye'ye getiren emekli gemi personeli tarafından sık sık ziyaret edildiği öğrenildi.

(OA-OMR-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title