Haberler

Yeniköy'ün Köprüsü Yenileniyor

Muğla'nın Bodrum ilçesine bağlı Mumcular Beldesi Yeniköy'deki Emmili Köprüsü, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon'un talimatıyla yenilendi.

Muğla'nın Bodrum ilçesine bağlı Mumcular Beldesi Yeniköy'deki Emmili Köprüsü, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon'un talimatıyla yenilendi.

Köyün ihtiyacı olan köprü bir türlü yaptırılmayınca köyün sakinlerinden Mehmet Işık 65 yıl önce tarlasını satarak köyüne bir köprü yaptırdı. Yeniköylüler de Mehmet Işık'ın bu hayırseverliğini köprüye adını vererek ödüllendirmiş ve köy sakinleri arasında da köprünün adı "Emmili Köprüsü" olarak anılmaya başlamıştı. Emmili Köprüsü, aşırı yağmurlarda derenin su seviyesinin köprünün yüksekliğini geçtiğinde tehlike arz etmeye başlamış hatta can bile almıştı. Ayrıca köprü o zamanki şartlarda yapıldığı için çok dar yapılmıştı. Köprünün yenilenmesi için birçok kez girişimde bulunan Yeniköylüler bugüne kadar hiçbir olumlu yanıt alamamıştı. Yeniköylülerin bu isteğini Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon yerine getirdi. Emmili Köprüsü genişletme çalışmaları Bodrum Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından başlatıldı, ilk olarak taş ve kumla dolan dere temizlenmeye başladı.

Köyü Camii'ni de gezen Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, bir an önce camiinin bakımının yapılması için görevlilere talimat verdi. Yıllar sonra köylerinde bir Belediye Başkanı'nı gören Yeniköylüler, köylerinde yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Mehmet Kocadon'a teşekkür ettiler. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Kocadon Yeniköy Bodrum Muğla Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title