Haberler

Vatandaşlar Yaylaya Kurulan Baz İstasyonunun Çalışmasını Bekliyor

Karaman’ın Sarıveliler ilçesinde vatandaşlar Küçük Karapınar yaylasına bir yıl önce kurulan baz istasyonunun umutla çalışmasını bekliyor.

Karaman'ın Sarıveliler ilçesinde vatandaşlar Küçük Karapınar yaylasına bir yıl önce kurulan baz istasyonunun umutla çalışmasını bekliyor.

Geçtiğimiz yıl yapılan baz istasyonunun hale çalışmadığını söyleyen MHP Sarıveliler ilçe Başkanı Kasım Tunç, "Sarıveliler ile Konya'nın Taşkent ilçeleri arasında bulunan 25 kilometrelik bir mesafede cep telefonları çekmiyor. Cep telefonlarının çekmediği alanda restoranlar ile 30-40 haneden oluşan bir yerleşim yeri bulunuyor. Ayrıca bölgede bulunan tek mesire alanı burası olduğundan yaz aylarında Konya'nın Taşkent, Hadim ve Bozkır ilçeleri ile Karaman'ın Ermenek ve Başyayla ilçelerinden vatandaşlarımız mesire ve gezi alanı olarak küçük Karapınar yaylasını tercih ediyor" dedi.

Vatandaşların yerel yöneticilerden, durumu gerekli mercilere taşımalarını beklediğinin altını çizen Tunç, "Burada Allah korusun kaza, hastalık veya diğer aciliyet arz eden bir durum olsa vatandaşın yapabileceği bir şey yok. Zaten bu bahsettiğim sorunlar ortadan kalksın denilerek bu baz istasyonu yapıldı. Lakin edindiğimiz bilgiye göre hiçbir eksiği bulunmayan istasyonun neden açılmadığı konusunda kafalardaki soru işaretleri giderek büyüyor. Vatandaşlarımız tarafından yerel yöneticilere istasyonun ne zaman açılacağı sorulduğunda bir yıldır 'Eli kulağında' cevabı veriliyor. Kesin ve net bir şekilde neden faaliyete geçmediği hakkında kimsenin aydınlatıcı konuşması yok. Geçtiğimiz günlerde Taşeli bölgesini ziyaret eden Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan'a bölgenin sorunları noktasında bir bilgilendirme yapıldı mı diye merak ediyorum. Sayın bakana memleketinde 25 kilometrelik uzunlukta önemli bir bölgede telefonların çekmediği bilgisi verilse sanırım duyarsız kalmazdı. Bölgeye belirli aralıklarla gelerek inceleme yapıyorum, umarım bu mağduriyet daha fazla uzatılmadan halledilir" şeklinde konuştu. - KARAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sarıveliler Karapınar Karaman Konya Yerel Haberler

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Bakmadan Geçme

Aleyna elendi mi? Survivor Aleyna elendi mi gitti mi? 17 Mayıs okullar tatil mi? Bugün okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? Bodrumspor-Çorum FK maçı ne zaman? 28 Şubat Davası'nda affedilen generaller kim, isimleri ne? 17 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 17 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 17 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 17 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 17 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title