Haberler

"Van Avrupa Şenliği Bir Projem Var Yarın İçin' Sergisi Açıldı

Avrupa Birliği Bakanlığı Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi'nce düzenlenen "Van Avrupa Şenliği Bir Projem Var Yarın İçin" sergisi açıldı.

Avrupa Birliği Bakanlığı Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi'nce düzenlenen "Van Avrupa Şenliği Bir Projem Var Yarın İçin" sergisi açıldı.

Van'da bir otelin salonunda düzenlenen serginin açılış töreninde konuşan Vali Vekili Mehmet Yüzer, gelecek 10 yılda Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne (AB) girmek için ekonomik açıdan hiçbir eksiğinin kalmayacağını belirterek, Türkiye'nin kişi başına düşen milli gelirinin, birçok Avrupa ülkesinden fazla olacağını söyledi.

Türkiye'nin AB'ye ekonomik kaygılarla girme gibi bir derdinin olmadığını vurgulayan Yüzer, "Bizim Almanya'daki bir gence gösterilen değerin, Hakkari'deki gence gösterilmesi gibi bir derdimiz var. Bunun için AB'ye girmek istiyoruz" dedi.

AB Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mehmet Cangir de Türkiye'nin AB'ye girmesi halinde büyük bir katkı sunacağını bildirerek, şunları kaydetti:

"AB'ye girersek, büyük bir katkı sunacağımızdan şüphemiz yok. Biz AB'ye ferah bir gelecek için girmek istiyoruz. Biz 40 yılda gerçekleşmesi mümkün görünmeyen şeyleri, vatandaşlarımızın desteği ve AB'ye girme ivmesiyle 10 yılda gerçekleştirdik. İşte biz bu ivmeyi kaybetmemek için AB'ye girmek istiyoruz."

Konuşmaların ardından açılışı yapılan sergide Mardin, Muş, Bingöl, Hakkari, Erzurum, Siirt, Bitlis ve Van'da hazırlanan projeler yer aldı.

- VAN

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title