Haberler

Van Avm, İstihdamına Katkı Sunacak"

Van ekonomisine canlılık kazandırması beklenen Van AVM, kısa süre sonra kapılarını ziyaretçilerine açacak.

Van ekonomisine canlılık kazandırması beklenen Van AVM, kısa süre sonra kapılarını ziyaretçilerine açacak.

Bölgenin ticaret merkezi konumundaki Van'da, Global Yatırım Holding tarafından inşa edilen Van AVM'nin açılışı için son hazırlıklar yapılıyor.

Kiralama ve yönetimi JLLTürkiye tarafından yürütülen ve bünyesinde 95 mağaza bulunacak Van AVM'nin, iç ve dış ticareti attırarak, TÜİK tarafından kısa süre önce açıklanan işsizlik verilerinde üst sıralarda bulunan kentin istihdam sorununa da katkı sağlaması bekleniyor.

Global Yatırım Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ayşegül Bensel, ilk etapta bin kişinin istihdam edilmesine zemin hazırlayacak Van AVM'de bir kişilik istihdam yaratma bedelinin 50 bin dolar gibi ciddi bir rakama ulaştığını bildirdi.

Bölgede ticareti geliştirecek Van AVM'nin istihdama doğrudan katkısının yanında dolaylı katkı da sağlayacağının altını çizerek şöyle konuştu:

"Kente özellikle İran'dan gelenler zengin marka karmalarının aynı alanda toplandığı bir AVM beklentisinde olduklarını dile getiriyorlar. Onlar kentimize bu yatırımla daha fazla gelecekler. Geldiklerinde tabi ki Van'ın meşhur tatlarını tadıp, ülkelerine götürecek, yöresel ürünleri alacak, cadde mağazalarını ziyaret edecekler. Böylelikle işletmeler büyüyecek, istihdam daha da artacak."

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title