Haberler

Vali Taşkesen, Eğitimde Tekrarın Önemine Dikkat Çekti

Tokat Valisi Mustafa Taşkesen, eğitimle ilgili konuşmasında Arap atasözünü dile getirerek, "Tekrar etmek iyidir yüzseksen kere de olsa" dedi.

Tokat Valisi Mustafa Taşkesen, eğitimle ilgili konuşmasında Arap atasözünü dile getirerek, "Tekrar etmek iyidir yüzseksen kere de olsa" dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen Toplam Kalite Yönetimi (TKY) "Bu Benim Eserim ve Eğitimde Yenilikçilik" uygulamasında başarı sağlayan okullara ödülleri 26 Haziran Atatürk Kültür Sarayı'nda düzenlenen programla verildi. Törende konuşma İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, 'Eğitimde Yenilikçilik' uygulaması çalışmasını bir fırsat olarak görmeye çalıştıklarını söyledi. Her okulun en az 3 proje ile çalışmalara katılmaya gayret ettiğini belirten Yazıcı, "Bütün projelerimizi öncelikle il genelinde topladık değerlendirdik ve toplayıp Ankara'ya götürdük. Hiç bir başarı tesadüf değildir. Bu başarımızda tesadüf olmadı. Gerçekten bundan sonraki çalışmalarımızın da büyük bir ivme kazanacağını düşünüyorum. Çalışmalar fark edildikçe çoğalıyor" diye konuştu.

Daha sonra kürsüye gelen Vali Mustafa Taşkesen, İstanbul'dan sonra Tokat'ın yenilikçilik projede ikinci, tanıtılmaya değer 103 projeden 7 projenin Tokat'tan çıkması ve 18 eserden birinin Tokat'tan olmasının memnuniyet verici olduğunu söyledi. Eğitimi iyi olup da dünya sahnesinde başarısız olan memleket olmadığını ifade eden Vali Taşkesen, "Eğitimi iyi olup da kötü olan memlekette yoktur. Eğitim bu işin anahtarı konumundadır. Bunu siz eğitimcilere çok fazla tekrarlamanın da bir gereği yok aslında ama bir Arap atasözünde de söylendiği gibi 'ettekraru ahsen velev kane yüzseksen' yani 'tekrar etmek iyidir yüz seksen kerede olsa' Tunceli ile karşılaştırdığım da Tokat'ın eğitimi, henüz daha brifing almadım ama çok iyi durumda denilmese bile iyi durumda olduğu iyi durumda olmaya hızlı adımlarla yürüdüğü, koştuğu görülüyor. Bu günkü bir araya gelişimiz başarıda bunun göstergesi. Sizleri tebrik ediyorum. Bundan sonrada inşallah benim baraj dersi olarak önüme koyduğum bu hedefte daha çok görüşeceğizdir" şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından derece sahipleri ödüllendirildi. - TOKAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Mustafa Taşkesen Tokat Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title