Haberler

Ufukların Tacı Selimiye" Fotoğraf Sergisi Açıldı

EFOD üyelerince kaydedilen Selimiye Cami fotoğraflarının yer aldığı "Ufukların tacı Selimiye" fotoğraf sergisi Selimiye Vakıf Müzesi'nde açıldı.

EFOD üyelerince kaydedilen Selimiye Cami fotoğraflarının yer aldığı "Ufukların tacı Selimiye" fotoğraf sergisi Selimiye Vakıf Müzesi'nde açıldı.

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, serginin Selimiye Cami ve Külliyesi'nin UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ne alınmasının 4'üncü yıl dönümü kapsamında açıldığını söyledi.

Yemişkapanı kurtarma kazısının bitişiyle de Selimiye'nin görkemine görkem katılacağını ifade eden Vali Şahin, sergide emeği geçenlere teşekkür etti.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan da Selimiye Camisi'nin etrafını güzelleştirmek adına projelerine devam ettiklerini söyledi.

İmar planı kapsamında "Sokak sağlıklaştırma" projesinin Kültür Varlıkları Koruma Kurulu'nun onayına sunacaklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Koruma amaçlı imar planında getirdiğimiz sokak sağlıklaştırma projemiz var. Onun da çalışmaları devam ediyor. Selimiye'nin etrafını olduğu gibi yeniden değerlendiriyoruz. Bunları kurulun onayına sunacağız, onaydan sonra hayata geçecek. Bunlar bittiğinde şöyle bir arzumuz var; Edirne'nin tarihi merkezinde, bir işyeri, konut, ticarethane, aklınıza ne gelirse bize onarım için müracaata geldiğinde biz onun eline onaylanmış bir cephe projesi vereceğiz.

Diyeceğiz ki, sen cepheni bu şekilde yapacaksın. Dolayısıyla tarihi kent merkezine, Edirne'ye yakışmayan cepheler artık zaman içerisinde aslına dönmüş olacak."

Sergi Vali Şahin, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Vakıflar Edirne Bölge Müdürü Osman Güneren, Edirne Müftüsü Emrullah Üzüm, Edirne Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu,Selimiye Camii UNESCO Alan Yönetimi Başkanı Yusuf Şamiloğlu tarafından açıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Dursun Ali Şahin Recep Gürkan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title