Haberler

Tutuklanan Şüpheli Cinayeti İşlemediğini Söyledi

Sivas'ın Divriği İlçesi'nde eşi Elmas Yardımcı'yı 17 yerinden bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan Ferhat Taşkın'ın cinayeti kendisinin işlemediğini söyledi

Sivas'ın Divriği İlçesi'nde 83 yaşındaki üçüncü evliliğini yaptığı eşi Elmas Yardımcı'yı 17 yerinden bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan ve 17 ay cezaevinde yaktıktan sonra gerçek katil 26 yaşındaki Ferhat Taşkın'ın yakalanması sonucu tahliye edilen 85 yaşındaki Yusuf Yardımcı'nın duruşmasında karar çıkmadı.

Cinayet şüphesiyle tutuklanan ve daha önce suçunu itiraf eden Ferhat Taşkın, cinayeti kendisinin işlemediğini, polisten koktuğu için bu yönde ifade verdiğini söyledi.

Divriği İlçesi Zele Hatun Mahallesi Mevsim Sokak'ta yaşayan Elmas Yardımcı 17 Kasım 2009 tarihinde evinde 17 yerinden bıçaklanarak öldürüldü. Bu olay sonrası pantolonunda kan lekesi bulunan eşi 85 yaşındaki Yusuf Yardımcı katil zanlısı olarak tutuklandı.

17 ay Sivas Kapalı Cezaevi'nde kalan Yusuf Yardımcı, Sivas Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerinin gerçek katil Ferhat Taşkın'ı Bursa'da yakalaması sonucu serbest kaldı. Sivas'a getirilen ve ifadesi alınan Ferhat Taşkın suçu itiraf edince tutuklanarak cezaevine konuldu. 8 Nisan günü ise Yusuf Yardımcı tahliye edildi.

Devem eden dava ile ilgili duruşma ise bugün yapıldı. Sivas 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya sanık sıfatıyla Yusuf Yardımcı, tutuklu yargılanan Ferhat Taşkın ile öldürülen Elmas Yardımcı'nın çocukları, Cemal ve Emine Ertürk, Fatma Güldağ, Ferhat Taşkın'ın babası Bekir Taşkın kardeşi Hıdır ve dedesi Hacı Taşkın katıldı.

Şüphe üzerine yakalanan ve sorgusunda suçunu itiraf eden Ferhat Taşkın, mahkemeye sunulan ek iddianame ile 'Beden bakımandan kendini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı yağma', Bir suçu gizlemek veya başka bir suçun delilerini gizlemek yada yakalanmamak amacıyla öldürme', 'Kasten öldürme', 'Silahla yağma' ve 'Yol kesmek' suçlarından ağırlaştırılmış mübbet hapis cezası istemiyle yargılandığı davada hakim karşısına çıktı.

Polisteki sorgusunda cinayeti itiraf eden Ferhat Taşkın mahkemede ifade değiştirdi. Taşkın cinayet suçlamasını reddetti.

'POLİSTEN KORKTUM'

Mahkemede ifade veren Ferhat Taşkın, "Ben Bursa'da iken 6 polis gelerek beni aldı. Bursa'da emniyetteki işlemlerin ardından Sivas'a gelmek için yola çıktık. Yolda gelirken polisler beni araçtan indirdiler. Bana 'Biz ne diyorsak onu yapacaksın. Yoksa senin için kötü olur, seni çok kötü döveriz' dediler. Bende korktuğum için cinayeti ben işledim dedim. Benim polise verdiğim ifade geçersizdir.

Polis benim zorla bu ifadeyi vermemi istedi. Korktuğum için de kabul ettim. Kabul etmezsem bana işkence yapacaklarını söylediler. Korktuğum için cinayeti kabul ettim. Ben suçsuzum. " dedi.

İfadesini tekrarv ermek istediğini söyleyen Taşkın, "Bizim akrabamız olan Abdullah Bulut borcu olduğu için Yusuf Yardımcı'dan borç alacaktı. Birlikte Yusuf Yardımcı'nın evine gittik. Ben kapıda bekledim. Abdullah Bulut ve dedem Hacı Taşkın Yusuf Yardımcı'nın evine girdiler. Borç para istediler. Yusuf Yardımcı 'Size verdiğim diğer borçlarınızı vermediniz, size para veremem' dedi.

Bizi yolcu ederken eşi Elmas'ta kapıya çıktı. Abdullah Bulut eşinin kolundaki bilezikleri görünce onları istedi. Elmas Yardımcı'da, 'Benim varım yoğum bu üç bileziğim veremem' dedi. ve oradan ayrıldık. Ertesi gün Abdullah Bulut bana 'Ben Yusuf Yardımcı ile görüştüm bana borç olarak 1000 TL verecek onu git al' dedi. Beni Çetinkaya'dan Divriği'ye gönderdi. Bende trene binerek Divriği'de Yusuf amcanın evine gittim. Kapı açıktı içeri girdim. Girdiğimde Elmas Yardımcı kanlar içinde yerde yatıyordu.

Yanında bir bıçak ile iki eldiven ve birde cinsel içerikli hap vardı. Onu öyle kanlar içinde görünce korkarak oradan kaçtım. Cinayet üzerime kalır diye korkumdan bu olayı kimseye anlatmadım. Sivas'a gittim. Eşimin bende bileziği vardı. Onu kuyumcu da 1150 TL'ye bozdurdum.

Akşam saatlerinde otobüse binerek Bursa'ya hareket ettim. Daha sonra polisler gelerek beni aldılar. Sivas'a geldikten sonra tutuklanınca suçu akrabamız Abdullah Bulut'un üzerine atmaya karar verdim. Cezaevinden savcılığa bu yönde mektup yazdım. Ama şimdi pişmanım. Yalan ifade vere vere bu hale geldim. " diyerek tahliye talebinde bulundu.

SAVCI BASINA SERZENİŞTE BULUNDU

Sivas 1'inci Ağır Ceza Mahkemesinde bulunan Cumhuriyet Savcısı Bülent Kantarcı gerçek katilin yakalanması sonucu tahliye olan Yusuf Yardımcı'nın gazetelerde çıkan haberleri sonucu haber yapan gazetelere serzenişte bulundu.

Savcı Kantarcı, "Olayın aydınlatılmasından sonra bazı gazetelerde bununla ilgili çeşitli haberler çıktı.

'Büyük Adli Hata', '17 Ay Boşa Tutuklu Kaldı', 'Cinayet Büronun Aydınlattığı Olay', '85 Yaşındaki Adama 17 Ay Sonra Pardon', 'Pardon Filimi Gerçek Oldu', gibi haberler çıktı. Çıkan bu haberler ile Türk yargısı yıpratıldı. Karar verilene kadar geçen süreçte bu boşluklar yanlış dolduruldu. Yusuf Yardımcı tutuklu iken yargıda boş durmamış ve şüpheli Ferhat Taşkın'ı takibe alarak telefonlarını dinlemiştir. Bu süre zarfından sonrada hemen yakalanmıştır.

Şahsı uzun süre izlememizdeki tek sebep suç ortakları olabilir düşüncesidir. Daha sonra sanığın yakalanması için talimatı Sivas Cumhuriyet Savcılığı vermiştir. Bunun üzerine Emniyet özel bir ekip kurdurarak şüpheliyi Bursa'da yakalayıp Sivas'a getirmiştir. Bu cinayetin aydınlanması Türk Yargı organlarının bir başarısıdır.

Bu olayda Türk yargısı görevini tam olarak yerine getirmiştir. Ama olay basında başkalarının başarısı yargının zaafı olarak gösterilmiştir. " dedi. Savcı daha sonra zanlı Ferhat Taşkın'ın tutukluluk halinin devam etmesini talep etti.

Yusuf Yardımcı'nın avukatı Abdullah Korkmaz müveklinin suçsuz olduğunu ve dosyasının kapatılmasını istedi. Yusuf Yardımcı ise ifadesinde "Ben suçsuzum, berat kararı verilmesini istiyorum. " dedi.

Hakimden söz alan Elmas Yardımcı'nın oğlu Cemal Ertürk ise "Benim annemin esas katili Yusuf Yardımcı'dır. Tutuklanmasını ve gereken cezayı almasını istiyorum. " dedi. Yusuf Yardımcı için istenen beraat kararını reddeden mahkeme duruşmayı 4 Ağustos 2011 tarihine erteledi.

BABA TAŞKIN, 'OĞLUM SUÇSUZ'

Sivas 1'inci Ağır Ceza Mahkemes'indeki duruşmaya katılan cinayet şüphelisi Ferhat Taşkın'ın babası Bekir Taşkın mahkeme çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bekir Taşkın, "Cinayet yerindeki parmak izi Yusuf Yardımcı'ya ait. Üzerinde kan bulunan da o. Benim çocuğumun hiçbir suçu yok. Yusuf Yardımcı tefecinin birisidir.

Benim babam bile kendisinden faizle borç para almıştır. Yusuf Yardımcı yakın çevresine her zaman, 'Ben bu kadını nasıl öldürürüm' diyormuş. Herkes Yusuf Yardımcı yaptı diyor. Benim oğlum suçsuzdur. " diye konuştu.

Beraat kararı reddedilen Yusuf Yardımcı ise, "Ben Türk adaletine ve avukatıma güveniyorum. Çünkü ben suçsuzum. " şeklinde konuştu.

'PARDON' FİLMİNİ HATIRLATMIŞTI

Olay 2004 yılında Ferhan Şensoy'un senaryosunu yazdığı ve oynadığı 3 arkadaşın hapisaneye düşme olayını anlatan 'Pardon' filmini hatırlatmıştıı. Filmde içlerinden birinin telaşlı tavrı yüzünden cezaevine giren 3 arkadaşın yaşadıkları ve sonra suçsuz oldukları anlaşılarak tahliye edilmeleri konu alınıyordu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title