Haberler

"Türkiye Başkanlık Sistemini Konuşuyor"

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu, "Koalisyon hükümet gelirse bütün birikimleri bitirir ve 2023 hedefleri hayal olur" dedi.

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu, "Koalisyon hükümet gelirse bütün birikimleri bitirir ve 2023 hedefleri hayal olur" dedi.

Kuzu, Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen, "Türkiye Başkanlık Sistemini Konuşuyor" konulu toplantıda, başkanlık sisteminin gelecek için en uygun hükümet sistemi olduğunu söyledi.

Güçlü bir Türkiye için başkanlık sisteminin şart olduğunu savunan Kuzu,

"Türkiye'de istediğini yapan değil sürekli olan güçlü bir hükümet istiyoruz. Zayıf hükümetler dik duramazlar. Koalisyon hükümetlerden bu memlekete hiçbir fayda gelmez. Koalisyon hükümet gelirse bütün birikimleri bitirir ve 2023 hedefleri hayal olur" diye konuştu.

Başkanlık sisteminde başbakan ve cumhurbaşkanının bulunmadığına dikkati çeken Kuzu, sistemde başkanların halk tarafından seçildiğini ve vekillerin bakan olamayacağını belirtti. Başkanlık sisteminde kişilerin öne çıktığını vurgulayan Kuzu, şöyle devam etti:

"Başkanlık sisteminde hükümet güçlüdür. Seçim yapıldığı gün hükümet kurulmuştur. Parti liderlerinin seçimde etkisi olmayacaktır. Milletvekilleri şu an partilerinin hizmetinde çalışan bireyler olarak görünüyor. Başkanlık sisteminde güçleri ayırıyoruz. Ayrımcılığın en büyük panzehiri başkanlık sistemidir."

Kuzu, parlamenter sistemin "risk model" olduğunu ifade ederek, bugünkü parlamenter sistemin çok zayıf olduğunu ileri sürdü.

Toplantıya, belediye başkanları, AK Parti il ve ilçe başkanları, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özdemir, parti üyeleri, kanaat önderleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. - GAZİANTEP

Kaynak: AA / Yerel

Burhan Kuzu Ak Parti Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
title