Haberler

Türkçe Olimpiyatları Gaziantep'te Yapıldı

6. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları Gaziantep'te Yapıldı.

6. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları Gaziantep'te yapıldı.

GASKİ Tesisleri'nde yapılan programa, Gaziantep Vali Yardımcısı İbrahim Yurdakul, Şehitkamil Kaymakamı Feridun Cemal Özdemir, Şahinbey Kaymakamı Ali Çınar, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdulkadir Demir, Şehitkamil Belediye Başkan Vekili Bekir Öztekin, Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Şişman, Baro Başkanı Aziz Canatar, Güneydoğu Sanayici ve İşadamları Federasyonu (GÜNSİAF) Başkanı Cahit Erbalcı, Hür Sanayici ve İşadamları Derneği (HÜRSİAD) Başkanı Mehmet Taşdemir ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Gün boyunca kamu kurum ve kuruluşlarını gezen çocuklar, GASKİ Tesisleri'nde bölge insanına unutulmaz bir gece yaşattı. Gaziantep'te düzenlenen gece için Mardin, Şanlıurfa, Adıyaman, Elazığ, Osmaniye, Kahramanmaraş ve Malatya gibi illerden vatandaşlar da Gaziantep'e geldi. 8 bin kişilik GASKİ Tesisleri'ni dolduran vatandaşlar, tribündeki koltuklarda yer bulamayınca alana inmek zorunda kaldı.

Program boyunca çocuklar, birbirinden güzel türkü ve şiirler okudu. Gecede 1993 yılında Romanya'da Tuna Nehri'nde öğrencilerini kurtarmak isterken hayada veda eden eğitim gönüllüsü Ali Aytekin'in annesi Feride Aytekin'e özel teşekkür plaketi verildi. Anne Feride Aytekin'in, "Bir bekarım olsa ve şehit olacağını bilsem Romanya'ya sevgiyle saygıyla yine gönderirim" sözleri alanda bulunan seyircileri duygulandırdı. Feride Aytekin'e plaketini Gaziantep Milli Eğitimi Müdürü Süleyman Şişman verdi. Şişman, eğitim gönüllülerini tebrik ettiğini belirtti.

Gaziantep Vali Yardımcısı İbrahim Yurdakul da, eğitim gönüllülerine destek olan Anadolu esnafına teşekkür etti. Yurdakul, "Bu kardeşlerimiz sayesinde çocuklarımız daha iyi bir dünyada yaşayacaktır. Bu çocuklarla, insanlar hoşgörü ve huzurun hakim olduğu bir dünyada yaşayacaktır. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum" diye konuştu.

Gecede daha sonra yurt dışında öğretmenlik yapan öğretmenlere ve ailelerine teşekkür plaketi verildi. Gece, Kamboçya'dan Maliny Chea'nin seslendirdiği Çile Bülbülüm isimli şarkı ile son buldu.

(OÇ-OÇ-Y) 05.06.2008 15:05 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

title