Haberler

Tokat'ın Sorunları Masaya Yatırıldı

Tokat Valiliği tarafından düzenlenen istişare toplantısında Tokat protokolü ile iş adamları kentin problemlerini masaya yatırdı.

Tokat Valiliği tarafından düzenlenen istişare toplantısında Tokat protokolü ile iş adamları kentin problemlerini masaya yatırdı.

Büyük Tokat Oteli'nde düzenlenen tanışma ve istişare toplantısında açılış konuşmasını yapan AK Parti Milletvekili Dilek Yüksel, Tokat'ta birçok sorunun çözülmüş olmasını görmekten mutlu olduklarını kaydetti. Yapılan bu toplantıda çıkacak olan sorunlarında bir sonraki toplantıda çözülmüş olduğunu dile getirerek bir arada olmayı yaşamayı arzu ettiklerini ifade eden Yüksel, yol ve havayolu çalışmaları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Daha sonra Vali Mustafa Taşkesen başkanlığında yapılan istişare toplantısında İl Sağlık Müdürü Saadettin Yazı ambulans kampanyası İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı ise zorunlu eğitimin 12 yıla çıkmasıyla hayırseverlerden katkı beklediklerini söyledi. Vali Taşkesen, toplantıdaki amaçlarından birisinin de valilikten ne istiyorsunuz, ne yapmalıyız? olduğunu kaydetti.

Vali Taşkesen, iş adamlarına seslenerek, "En çok neyi yapmalıyım ki gittiğim zaman arkamdan hayır dua edesiniz. Şimdi aklıma geldi spontane söylüyorum.

İleri gelenlerin sosyal sorumluluk projesinde yer alması gerekir" dedi.

İş adamları ise bir kentin sanayi ve sporla gelişebileceğini, Tokat'ın memur ve öğrenci kenti olma yolunda ilerlediği yönünde eleştiride bulundu. Tokatspor Kulüp Başkanı Emin Yılar, ise kulübün maddi desteğe ihtiyacı olduğunu dile getirerek, "Sayın valim biz para istiyoruz. Paranın her türlüsüne kapımız açık. Takımın geçmiş yöneticilerden dolayı sıkıntısı var aşmaya çalışıyoruz. Ayağını gazdan çeksin bıraksın kulübün yakasını. Gerçekten iyi işler yaptı. 500 bin lira acil para ihtiyacımız var" diye konuştu.

VALİ: "BENİM 365 GÜN ANAM AĞLIYOR, ONLARIN ALDIĞI PARA DAHA ÇOK"

Vali Taşkesen ise Giresun ve Tunceli'de takımların yaşadıkları sorunlar nedeni ile sıkıntılı günler geçirdiklerini belirterek, "Tokat'a geldik burada da aynı bir ay sonra haciz geldi, topçular ortada kaldı, otele yerleştirdik. Arkadaşlar geçen sene düşmekten zor kurtulmuşlar. Borç ve hacze göre ikinciler. Doğrusunu söylemek gerekirse ben yeminimi yine bozdum. Bu çocuklar bu şartlarda ikinci olmuşlar, vicdanen rahatsız oldum. Giresun ve Tunceli'de göremediğim şey var. Dürüstlük, şeffaflık var. Demek ki başarıyı ona bağlıyorlar dedim. Yine duramadım, destek olalım, nasıl olalım dedim? Kantin, kum ocakları, gibi kalıcı gelir sağlayacağız. Benim görüşüm de şu bir takım o gençlerin takımı kim götürebiliyorsa, gençlerin gücü kuvveti ne ise o ligde oynasın. Benim 365 gün anam ağlıyor, onların aldığı para daha çok. Biz Süper Lig'e çıkarsak kendi yağımızla kavruluruz, kimseden para toplamayız" şeklinde konuştu.

Tokat Belediye Başkanı Adnan Çiçek ise Tokatspor'a yalvara yakara imece usulu olarak para toplanmasının karşısında olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Sivas gibi, Ordu gibi Süper Lig'de mücadelesini isteyelim. Tokatspor'un Süper Lig'de olmasının esnafımıza da katkısı büyük olacaktır. Devlet zoruyla değil, serbest olarak destek isteriz." - TOKAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

mustafa taşkesen ak parti tokat Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title